Door |Geüpdatet op: 17 januari, 2017|2 min leestijd|

Het is niet ingewikkeld om verliefd te worden op het geboorte eiland van Aphrodite, de godin van de liefde. Er zijn talloze sfeervolle, knusse en mooie plekjes te vinden op Cyprus. Van knusse plaatsjes tot rustgevende natuur en adembenemende stranden. Ken jij deze plekjes al?

1.    Rots van Aphrodite

Sunweb - Cyprus - Rots van Aphrodite

Dicht bij de badplaats Paphos is de rots van Aphrodite te vinden. Deze rots ligt in het water, niet ver van de kust. Men zegt dat wanneer je drie keer om de rots zwemt, je eeuwig geluk zal hebben in de liefde. Al moet je hier allicht een beetje bijgelovig voor zijn, is zwemmen in dit helderblauwe zeewater natuurlijk altijd een goed idee.

2.    De promenade van Paphos

Sunweb - Cyprus - Paphos

Bij de haven van Paphos kun je langs de autovrije promenade struinen, neerstrijken op een terrasje of souvenirtjes shoppen bij de winkeltjes. ’s Avond kun je hier genieten van een heerlijke maaltijd aan het water. Het zal je niet verbazen dat hier veel vis op de kaart staat, aangezien de vissersbootjes hier af en aan varen.

3.    Lara strand

Sunweb - Cyprus - Lara strand

Het Lara strand is een stukje beschermd grondgebied, omdat dit de plek is waar schildpadden hun eieren leggen. Het strand is doordat er geen geasfalteerde weg naartoe leidt lastig te bereiken, maar dat maakt de beloning bij aankomst alleen maar groter. Op de heuvel bij het strand is een kleine taverna te vinden.

4.    Droushia

Het pittoreske dorpje Droushia is een plaatje om te zien. Het centrum bestaat uit een labyrint van smalle kronkelstraatjes en het straatbeeld wordt getekend door oude stenen gebouwen en charmante koffiezaakjes. Een omhooglopend pad brengt je langs een kruidenierszaakje, authentieke tavernes en een kerkpleintje.

5.    Troödosgebergte

Sunweb - Cyprus - Troodos

In het Troödosgebergte zijn er mogelijkheden om actief bezig te zijn, denk aan een fiets- of wandeltocht door de rustgevende natuur. Maar alleen maar van de rust genieten en de koelte van de schaduwrijke plekken opzoeken kan natuurlijk ook. Cultuursnuiven is ook een optie, door bijvoorbeeld het eeuwenoude Kykkos klooster te bezoeken.

Wat zijn de plekken op Cyprus die jij graag zou willen zien? Je boekt jouw zonvakantie naar dit mooie eiland extra voordelig tijdens de Vroegboek Deals.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
17 januari, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter