Door |Geüpdatet op: 04 november, 2022|3.1 min leestijd|

‘De groene smaragd’, een mooie bijnaam voor een prachtig eiland. Thassos heeft deze naam te danken aan haar uitgestrekte bossen, boomgaarden en groene akkers. Dit eiland is veel bosrijker dan de meeste Griekse eilanden en is in combinatie met de witte stranden en azuurblauwe zee een heerlijke vakantiebestemming. Prachtig, maar wat kun je doen op Thassos? In deze blog lees je meer over de mooiste plekken, leukste activiteiten en bezienswaardigheden van Thassos. Ga je mee op ontdekkingstocht?

De mooiste plekken van Thassos

Als je op de mooiste plekken van Thassos wilt komen, huur je het beste een auto. De Grieken komen zelf ook graag op het eiland. Logisch, want de stranden zijn schitterend. Zo heb je Golden Beach, een rustig gelegen baai met een langgerekt zandstrand. Als je in zee ligt, kijk je uit over de groene bergen van het mooie eiland. Potos, een gemoedelijk vissersdorpje, is ook één van de mooiste plekken van Thassos. Geniet van het heerlijke strand en de gezellige boulevard met fijne restaurants. Als er geen wolkje aan de lucht is, heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht over de monnikenberg Athos op het schiereiland van Chalkidiki. Tot slot ontdek je met de auto zelf nog meer parelwitte strandjes, zoals Marble Beach en Porto Vathy Beach. Dit zijn de paradijsjes van Thassos.

Ga voor avontuur en actie

Wat kun je doen op Thassos als je iets actiefs zoekt? Het verfrissende zeewater nodigt uit om te duiken, kajakken, zeilen en snorkelen. Of ontdek het bergachtige gebied en beklim de Ypsarion met een 4×4 jeepsafari. Vanaf de top van deze hoogste berg van Thassos heb je een prachtig uitzicht. Zelf ontdek je nog meer mooie uitzichten met de benenwagen. Er zijn genoeg goede wandelpaden door de bossen en in de bergen. Dus pak die wandelschoenen maar in. En voor de echte dare devils: ga paragliden en ontdek Thassos vanuit de lucht. Spannend en adembenemend mooi!

De Ypsarion is een berg die je kunt beklimmen met een Jeep

Foto: het bergachtige gebied van de Ypsarion

Historische bezienswaardigheden

Wist je dat Thassos een rijke geschiedenis heeft? De meeste archeologische opgravingen en andere historische bezienswaardigheden vind je in Thassos-stad. Bezoek de tempels van Hercules, Julius Caesar, Zeus en het amfitheater. Net buiten de stad vind je nog meer ruïnes. Je dagje cultuur snuiven sluit je af met een hapje en drankje in een van de Griekse haventjes. In Thassos-stad is het namelijk altijd gezellig, ook in de late avonduurtjes. Wil je meer culturele bezienswaardigheden op Thassos zien? Zoek dan de kleinere, traditionele dorpjes van het eiland op. Daar vind je ook opgravingen en vooral veel kloosters, zoals het Saint Panteleimon klooster en dat van aartsengel Michael.

Het Saint Panteleimon klooster is mooi verlicht in de avond

Foto: ontdek de historie van het Saint Panteleimon klooster

Hoe kom je op Thassos?

Thassos heeft geen vliegveld, je komt er alleen via de ferry. Je vliegt dan eerst naar de stad Thessaloniki. Vanaf daar rij je een prachtige route van 2 uur naar de haven van Keramoti waar de ferry gaat. Dit kan met de bus, (huur)auto of taxi. De oversteek duurt ongeveer 1,5 uur. Om niet alleen maar te reizen, maar ook te genieten is het handig je trip naar Thassos te combineren met luieren op één van de mooiste stranden op het schiereiland Chalkidiki. Dan heb je na het vliegen eerst een paar dagen rust voordat je weer verder rijdt naar Keramoti. Zo ontdek je in een heerlijk tempo meerdere mooie plekken van Griekenland.

Je hoeft je nu niet meer af te vragen wat je kunt doen op Thassos. Ben je klaar om op ontdekking te gaan en ook onze andere top 4 favoriete Griekse eilanden te verkennen? Ga op avontuur en bekijk de mogelijkheden voor eilandhoppen in Griekenland via Sunweb.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?