Gran Canaria is een van Spanje’s Canarische eilanden. Los van het magische vulkaanlandschap wordt het vooral geroemd om zijn talloze stranden. Variërend van ongerept rotsachtig tot wit en uitgestrekt: er is een perfecte strandvakantie voor iedere smaak. Wij gingen het eiland rond en kamden het hele kustgebied voor je uit, beginnend in de noordelijk gelegen hoofdstad Las Palmas. Ga je mee?

Ontdek de mooiste stranden

Een dagje tax-free shoppen en daarna meteen neerploffen op een prachtig groot strand? In de levendige hoofdstad Las Palmas kan het. De havenstad biedt verschillende strandopties:

Playa de las Canteras
Het langste en een van de populairste zandstranden van het eiland. Je ervaart hier een speelse mix van stads- en strandleven. Er zijn veel hotels en toeristische faciliteiten. Het bijna 3 km lange strand is ideaal om te zonnen en zwemmen. Kinderen spelen er graag in het heerlijke zand.

El Confital
Geen zin in massatoerisme? Ga dan naar dit ruigere maar prachtige door rotsen omgeven strand. Het is iets donkerder en veel natuurlijker dan de commerciëlere stranden. Een mooie surfspot!

Playa de las Alcaravaneras
Te druk of te veel wind op Canteras? Aan de andere kant ligt het mooie Playa de las Caravaneras met idyllisch uitzicht op vissersbootjes.

Stranden in het oosten

Playa la Garita, de Tufia, del Cabrón
Oostwaarts vinden we in een rotsachtig gebied authentieke donkere zandstrandjes met prachtig helder water. Het weidse maar wat afgelegen strand Cabrón is leuk om te snorkelen.

Stranden in het zuiden

 • Bahia Feliz, Playa del Aguila, Besudo, San Augustín en las Burras
  Richting het zuiden kleurt het zand lichter. Hoewel hier geen massatoerisme is, zijn er wel faciliteiten zoals eettentjes, strandbedden en volleybalnetten.
 • Maspalomas
  Het populaire Maspalomas wordt vanuit woestijngebied gevormd door grote duinpartijen. Het beschermde natuurgebied is met recht een ware trekpleister, maar door de uitgestrekte duinen is er altijd wel een rustig plekje te vinden.
 • Playa del Inglés
  Het bruist hier niet alleen aan het ellenlange strand, ook in de nabijgelegen restaurants, bars en winkels is het gezellig druk. Dit is niet zonder reden een populaire plek, je vindt er veel faciliteiten voor jong en oud.
 • Playa de las Meloneras, Veril en Maranuelas
  De stranden in dit gebied zijn in vergelijking met de twee bovengenoemde stranden wat kleiner en een stuk rustiger, maar nog steeds razend populair.
 • Playa de la Verga, del Anfi
  Dit strand kenmerkt zich door prachtig licht zand en palmbomen. Er zijn genoeg faciliteiten, ook voor kinderen. De ligging is ideaal en je vindt er veel restaurants en winkeltjes aan de achter het strand gelegen boulevard.
 • Puerto Rico
  Nog zo’n publiekstrekker. Met veel hotels in de rotsen op de achtergrond is dit een druk maar gezellig palmstrand. Prima plek voor kinderen, huur bijvoorbeeld een glijbaanbootje voor ze.
 • Playa de Amadores
  Ook een groot en populair strand. Het lichte zand met turquoise zee zonder golfslag is ideaal voor spelende kinderen!
 • Playa de Tauro
  Een prachtig schoon bronskleurig strand dat niet overspoeld is met toeristen. Wel vind je er een kleinschalige eet- en drinkgelegenheid.
 • Playa de Mogán
  Wederom een erg populair plekje en niet alleen vanwege het leuke strand. Neem maar eens een kijkje in het gezellige havenstadje achter de bruine rotsen..!
 • Playa Perchel
  Natuurliefhebbers opgelet! Dit is een mooi klein strandje tussen de rotsen, waar je kunt snorkelen in het heldere diep-turquoise water.

Stranden in het westen

Playa de Güi-Güí – Chico
Ben je avontuurlijk ingesteld en wil je niet alleen relaxen maar ook bewegen? Hike dan door de prachtige bergen richting dit bijzondere strand aan de westkust. Tijdens de wandeling word je beloond met weergaloze uitzichten!

Stranden in het noorden

Playa de las Nieves, Las Salinas en Sardina del Norte
De stranden in het noorden worden minder vaak bezocht, maar zijn zeker de moeite waard. Het zandlandschap is donkerbruin tot zwart en soms rotsachtig, maar erg mooi en natuurlijk. Las Salinas Pools zijn natuurlijke zwembaden, een afgeschermd stukje zee om lekker te zwemmen. In dit gebied vind je de beste restaurants voor verse vis, vaak te krijgen voor een mooi prijsje. Perfect als massatoerisme niet jouw ding is en je de echte, unieke vibe van het eiland zoekt.

21 januari, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter