Al hoppend van het ene Griekse eiland naar het andere kwam ik onlangs terecht op Thassos. En dat was een fijne ontdekking! Natuurlijk kijk ik met beroepsmatige interesse als ik op zo’n nieuwe plek kom, maar ik vergeet ook zeker niet te genieten van mijn vakantie. Bovendien kan ik nu mijn ervaringen weer met jullie delen!

De groene smaragd
Het is altijd weer een uitdaging voor alle verschillende eilanden van Griekenland om zichzelf uniek neer te zetten ten opzichte van de rest. Voor Thassos is dat echter niet zo moeilijk. Hun bijnaam is ‘de Groene Smaragd’ (geen idee of die door de inwoners zelf bedacht is of door een hip reclamebureau) en die past prima. Het is een heel bosrijk eiland en dat geldt echt niet voor alle Griekse eilanden, zoals je misschien wel weet. Bekijk vooral de foto’s op onze Facebookpagina over Thassos en je ziet daar wel hoe mooi het eiland is, zowel qua natuur als qua bezienswaardigheden. Vooral het uitzicht over de uitgestrekte bossen, de boomgaarden en de groene akkers vond ik erg mooi. Daar kun je heel wat foto’s van maken tijdens je vakantie op Thassos!

Thassos by night

Gezellig met de ferry
Hou je van gezelligheid, dan zit je goed met een vakantie op Thassos. Hier in de Noord-Egeïsche Zee (niet te ver hoor, want het eiland ligt op 8 kilometer van het Griekse vasteland) komen namelijk ook veel Grieken hun vrije dagen doorbrengen. Die weten natuurlijk het beste waar ze vakantie moeten vieren, dus ik volg ze graag. Je reist trouwens met de ferry naar Thassos, want het eiland heeft zelf geen vliegveld. Als je er eenmaal bent, kun je volop genieten van de lokale gerechten en wijn. In de traditionele dorpjes zijn diverse archeologische opgravingen te vinden. Mocht je van geschiedenis houden, dan ben je hier dus op de juiste plek aanbeland. Er zijn heel wat bezienswaardigheden waar je later thuis verhalen over kunt vertellen. In de hoofdstad Thassos-Stad heb ik genoten van het sfeervolle oude centrum. Hier kun je prima uitgaan! Vanuit Hotel Aethria kon ik overal naartoe.

Volop stranden
Thassos heeft ook nog eens hele mooie stranden, zodat je als liefhebber van zon en zee het hier prima naar je zin kunt hebben. Zowel Hotel Alea & Suites als Hotel Alexandra Beach en Appartementen Makedonia liggen dicht bij het strand. Welke accommodatie je ook kiest, je zit dus altijd goed!

Hotel Alexandra Beach op Potos

19 november, 2015|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Marco 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    In 2014 zijn we via Sunweb naar Thassos/Limenaria geweest.En wel naar hotel Blue dream Palace.Dit hotel ligt op een prachtige plaats…..Alle kamers zeezicht,en als ik zeg zeezicht dan was dit wakker worden in bed met zicht op de prachtige zee.De keuken.Fantastisch…..We gaan er zeker nog terug.Het is misschien minder bekend,maar Thassos is prachtig.

  2. Beckers Piet 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Alweer voor het 16e jaar naar Makedonia. Mooie accommodatie. Boulevaard en strand op loopafstand. Zijn er problemen in je kamer dan worden die z.s.m. opgelost. Huur een scooter of auto om het eiland te ontdekken. Binnenland is prima te doen met een jeep. Voor wandelaars prachtige groene natuur.
    Wij ontdekken elk jaar weer nieuwe strandjes waar we nog nooit eerder waren.