Door |Geüpdatet op: 15 april, 2022|2.3 min leestijd|

Ben jij na de ‘barre’ winter die we in Nederland achter de rug hebben, ook zo toe aan zon? Het vooruitzicht van een vakantie in mei of juni maakt het een stuk draaglijker en zorgt ervoor dat jij dansend de dagen doorgaat. We zetten vijf redenen op een rij, waardoor jij nu waarschijnlijk direct een vakantie naar de zon boekt!

#1. Het allerbelangrijkste, het weer!

In mei is het op veel bestemmingen al heerlijk weer. Temperaturen rond de 20 graden en vaak al iets hoger, daar droom jij toch ook van?! Het voordeel hiervan is dat je, naast heerlijk ontspannen aan het zwembad, ook genoeg actieve dingen kan ondernemen. Denk aan een hike door de prachtige natuur die nog volop in bloei staat, of het bezoeken van een stadje. Cultuur snuiven is heerlijk wanneer de temperaturen zo rond de 20 graden zijn en je jezelf hierna kan trakteren op een heerlijke cocktail op het terras.

#2. Alleen op de wereld…

Zonvakantie mei juni

Bijna dan… In mei kun je buiten de schoolvakanties naar de zon en dat betekent dat er vaak nog geen ladingen toeristen aanwezig zullen zijn. Geen handdoekje leggen en een foto van jouw favoriete bezienswaardigheid zonder honderden vreemde gezichten erop… Heerlijk!

#3. Gebonden aan schoolvakanties? Geen probleem!

Zonvakantie mei juni

In de meivakantie kun je nog vóór de grote drukte van de zomervakantie er tussenuit met het hele gezin. Zo kan iedereen de zomer energiek en opgeladen tegemoet gaan. De kinderen kunnen zich uren vermaken aan het zwembad, terwijl jij geniet van een goed boek en de rust.

#4. De scherpste deals

Uitzicht vanuit kamer van Selections hotel

Je kunt nu veel vakanties voor super scherpe prijzen boeken! Of je nu zo goedkoop mogelijk weg wilt, wat meer luxe zoekt of all inclusive wilt verblijven, wedden dat je jouw perfecte getaway naar de zon kunt vinden? Denk bijvoorbeeld aan Turkije, waar je vanaf mei al kan genieten van een ultieme zonvakantie. Zoek je het liever nog dichterbij? Ook in Spanje en Portugal hebben wij genoeg vakantieadresjes waar jij alvast een kleurtje op kan doen voordat de Nederlandse zomer begint.

#5. Vakantie voorpret

Zonvakantie mei juni

Het uitzoeken van de vakantie en nadat je geboekt hebt uitzoeken wat je allemaal wilt doen tijdens de vakantie. Welke bezienswaardigheden ga je bezoeken? Welke boeken gaan de koffer in? Moet er nog een nieuw zomerjurkje of een zwembroek geshopt worden? Van dit soort vraagstukken kan je alleen maar vrolijk worden!

Ben jij al overtuigd? Bekijk dan hier ons aanbod aan last minute vakanties naar de zon!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?