Door |Geüpdatet op: 27 juli, 2022|2.1 min leestijd|

Nog even en de winterblues staat voor de deur. Dagen worden korter en de mutsen en handschoenen kunnen weer van zolder. Gezellig, die kou. Maar ook extra lekker om de zon op te zoeken, in november bijvoorbeeld. Waar moet je zijn? Lees verder.   

Zon in november: wat ga je doen? 

Je bent eruit: even vakantie gaat je goed doen. Maar waar is het nog mooi weer in november? Zelfs op een paar uur vliegen vind je de zonnigste bestemmingen. Of je nu toe bent aan een stedentrip, eilandtour of relaxen op het strand: de keuze is reuze. Zin in een stedentrip? Plan dan een tripje naar een lekker warme stad. Heerlijk rondstruinen, musea bezoeken en de lokale keuken proeven. En dat alles zonder jas! Liever zon, zee, strand? Vlieg dan naar een eiland waar het mooi weer is in november.  

Warm in de winter: de Canarische Eilanden

Op vakantie in november wil je de garantie dat het mooi weer is. Ga je naar de Canarische Eilanden, dan zit je goed. Daar schijnt namelijk in de winter ook de zon volop. Kies bijvoorbeeld voor Gran Canaria, La Palma of Fuerteventura. Hier geniet je van verschillende landschappen, uitgestrekte zandstranden, vele excursies en watersportopties! En door het subtropische klimaat is het er altijd mooi weer: vaak iets warmer dan 20 graden. Perfect als je een actieveling bent. 

Zonnige boulevard op Gran Canaria met een blauwe zee en hoge palmbomen

Foto: geniet van de winterzon op het strand van Gran Canaria

Ontdek Spanje of Portugal in november 

Blijf je liever wat dichter bij huis? Vlieg bijvoorbeeld naar het zuiden van Spanje. Ga voor een stedentrip en zonvakantie in Alicante of Malaga. In deze steden is het in de winter nog rustig 20 graden. In Portugal is het ook nog heerlijk weer. In de Algarve of het eiland Madeira bijvoorbeeld. Hier schijnt wel tien uur per dag de zon, heerlijk! Benieuwd waar je nog meer van mooi weer geniet in de winter? Bekijk onze top 5 beste winterzon bestemmingen. Goed om te weten: bij Sunweb reis je voor een fijne prijs naar de zon. Zonder onverwachte kosten. De winterzon bestemmingen bij Sunweb zijn namelijk inclusief vlucht, verblijf en transfer. Dat is pas relaxed je zonvakantie plannen!  

Baai met helderblauw water op Mallorca

Foto: zonvakantie in november? Kan gewoon op Mallorca!

Het is op veel bestemmingen nog heel mooi weer in november. Stel die winter dus lekker even uit en geniet van de heerlijke zon tijdens een stedentrip, eilandtour of zonvakantie!  

Hi, Ik ben Floor: medewerker Content bij Sunweb en een echte travel addict! Met mijn blogs neem ik je graag mee naar de mooiste bestemmingen en de fijnste adresjes. De Griekse eilanden, Spanje, Portugal & Oostenrijk zijn mijn favoriet. Reis je met me mee?