Door |Geüpdatet op: 26 augustus, 2022|2.7 min leestijd|

Vier jij je ideale vakantie het liefst op een zonnig eiland? Dan denk je misschien al snel aan het Griekse Kos. Maar ook eilanden als Kalymnos, Rhodos, Nisyros, Telendos en Leros zijn stuk voor stuk pareltjes, elk met hun eigen karakter. Door vanaf Kos met een boot van eiland naar eiland te hoppen leer je ze allemaal kennen.

Kalymnos: eiland van sponsduikers

We beginnen ten noordwesten van Kos met eilandhoppen, want hier ligt Kalymnos. Dit eiland staat bekend om zijn ‘sponsduikers’. Voordat toeristen het eiland wisten te vinden was de verkoop van natuurlijke zeesponzen namelijk dé bron van inkomsten voor de bewoners. Ook voor prachtige stranden hop je naar Kalymnos. De mooiste vind je aan de westkust. Liever wat sportievere activiteiten? Kalymnos is ook perfect voor duiken, windsurfen, wandelen of sportklimmen. Als klimmer ga je het beste in de lente of herfst, omdat het in de zomer erg warm kan worden.

Authentiek huisje op een berg aan de zee

Foto: het prachtige eiland Kalymnos, Griekenland

Genieten van de mooiste uitzichten op het vulkanische Nisyros

Nisyros is een klein vulkaaneiland met traditionele Griekse huisjes. De meeste mensen komen naar dit eiland om door de vulkanische kraters te wandelen. De Stefanos krater is de grootste actieve krater. Daal af langs de rotsen en je hoort de vulkaan borrelen terwijl de warme stoom je tegemoet komt. Een indrukwekkende beleving! En als je er toch bent, bezoek dan zeker het iconische, kalkwitte dorp Mandraki. Naast een charmante haven is hier ook een eeuwenoud klooster met een spectaculair uitzicht op Mandraki.

Kom helemaal tot rust op het authentieke Leros

Liever hoppen naar een eiland waar je bijna geen andere toeristen tegenkomt? Ga dan naar Leros. Op dit authentieke eiland met verscholen dorpjes en kom je echt even helemaal tot rust. Wat je er in plaats van toeristen wel vindt? De typisch Griekse windmolens, heerlijke visgerechten en een prachtig oud kasteel op de Apitiki-heuvel. Wandel omhoog naar dit kasteel en je wordt onderweg beloond met fantastische uitzichten op de Egeïsche Zee. Bij terugkomst in de hoofdstad Agia Marina rust je uit op een van de gezellige terrasjes. Naar Leros vaar je voor het ultieme vakantiegevoel!

Witte stenen huisjes op een berg

Foto: het authentieke Leros, Kos, Griekenland

Vaar naar het ‘eiland van de zon’ Rhodos

Een mediterraan klimaat, heerlijke zandstranden, een groen en bergachtig binnenland en veel cultuur en geschiedenis: dat is Rhodos. De historische binnenstad van Rhodos-stad mag je zeker niet missen tijdens het eilandhoppen. Het Grootmeesterspaleis, de Akropolis van Rhodos en de Mandráki-haven zijn hier echte aanraders. Vanuit de haven maak je de mooiste duiktrips in de heldere zee rondom Rhodos. De fijnste stranden van Rhodos liggen bij het dorp Lindos. Bij de plaatselijke Griekse restaurants kun je terecht voor een traditionele Griekse maaltijd. Op Rhodos heb je al snel zo’n fijne tijd, dat je hier eigenlijk niet meer weg wilt.

Oude vervallen Akropolis aan de zee

Foto: de Akropolis van Rhodos, Griekenland

Weet je na het lezen van deze blog zeker dat jij in Griekenland wilt eilandhoppen? Bekijk voor meer inspiratie onze pagina over eilandhoppen tussen de Cycladen of eilandhoppen tussen de de Sporaden en maak je klaar voor de eilandvakantie van je dromen.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?