Door |Geüpdatet op: 17 augustus, 2017|3.5 min leestijd|

FamFun is een uniek wintersportproduct in de reiswereld. Je boekt een compleet verzorgde wintersport waarbij aan heel de familie wordt gedacht! Dat wilde Peter wel eens meemaken, en w8as daarom aanwezig in het Franse Les Orres waar op dat moment talloze Nederlanders van een heuse FamFun winterportvakantie aan het genieten waren. Lees hier hoe hij dit ervaarde!

Eigenlijk is het FamFun concept eenvoudig: in de schoolvakanties worden op verschillende bestemmingen wintersportvakanties georganiseerd voor het hele gezin. Je boekt inclusief skilessen, die voor de kids zelfs Nederlandstalig zijn. Daarnaast organiseert een Nederlandstalig animatieteam de hele dag door activiteiten. Dit varieert van après-ski voor ouders en circuslessen voor kinderen.

Sunweb - Wintersport - FamFun - Familie vakantie

Verse sneeuw!

In Les Orres boek je FamFun XL, wat betekent dat er een nóg uitgebreider programma is. Mijn bezoek start met een fikse sneeuwbui. Niet dat de kinderen daar last van hebben, ze stormen meteen op me af met sneeuwballen  en ik weet direct waar ik aan toe ben: dekking zoeken in één van de restaurantjes in Les Orres 1800. Het animatieteam vertelt me daar dat er een filmmiddag op de planning staat vanwege het slechte weer. Nadat de kinderen klaar zijn met sneeuwpoppen bouwen rennen ze dan ook naar binnen voor een Disneyfilm. Een paar meiden kiest ervoor om een spelletje te spelen. Het moet wel heerlijk zijn om met dit weer ook leuke dingen te kunnen doen!

Sunweb - Wintersport - FamFun - Familie vakantie

Een schitterende skisafari

Wanneer de zon langzaam een beetje doorbreekt sluit ik aan bij een skisafari die georganiseerd wordt. Met een aantal vaders verkennen we met een Nederlandse begeleider het gebied. De vers gevallen sneeuw knispert onder onze latten en het uitzicht op het middeleeuwse stadje Embrun is adembenemend.

Sunweb - Wintersport - FamFun - Familie vakantie

Livemuziek en pannenkoeken

Aan het eind van de middag verzamelen ouders en kinderen zich op het centrale plein ‘Place Rippert’. Er is livemuziek op het podium en de kinderen worden vermaakt met circus attributen en pannenkoeken. De ouders doen een drankje bij de bar. Het valt me op dat er veel contact is tussen de ouders en uiteraard ook tussen de kinderen. FamFun is dus ook bedoeld om nieuwe mensen te ontmoeten.

Sunweb - Wintersport - FamFun - Familie vakantie

Belgische biertjes

Na een overheerlijke raclette maaltijd druipen de kinderen met de moeders af. De meeste vaders blijven nog even, want er staat nog een feestavond op het programma. In Curious bar staan de vaders aan de statafels een biertje te drinken. De organisatie heeft geregeld dat er Belgische biertjes met korting gekocht kunnen worden. Deze vinden gretig aftrek en de gesprekken gaan al gauw over de geslaagde vakantie.

Sunweb - Wintersport - FamFun - Familie vakantie

Fun in de skiklas

Aangetrokken door de heerlijke condities trek ik de volgende dag nog een keer de stoute snowboardschoenen aan. Ik sluit aan bij een groepje lessende kinderen. Ze dagen mij uit voor een wedstrijd met de skileraar. Omdat ik en skileraar Jesse ‘perongeluk’ tegen elkaar botsen, tot grote hilariteit van de kids, wint één van de jongste meiden uit de groep, Michelle. De allerkleinsten zijn op de oefenweide met rolband aan het leren skiën, wat er ontzettend leuk uitziet en soms hilarische taferelen oplevert.

Niets moet, alles mag

Na de skidag is er wederom een vrolijke band met Nederlandstalige muziek. Op het plein kun je hamburgers samenstellen en voor de ouders is er gratis cava en glühwein. De sfeer zit er al snel in. Ik kijk om me heen en zie dat jong en oud plezier beleven aan de FamFun week. Ik had eerst het gevoel dat het een verkapte wintersport met oppas zou zijn. Nu ik dit zelf heb ervaren snap ik de toegevoegde waarde. Het is een georganiseerde wintersport voor de hele familie. De kinderen vinden het fantastisch om te spelen met elkaar. De ouders hebben tijd om zich te ontspannen en trekken daarom meer naar elkaar toe. Dat is de winst van FamFun; gezellig weg met het hele gezin terwijl niets moet en alles mag.

Benieuwd geworden? Bekijk alle FamFun vakanties hier!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
17 augustus, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.