Door |Geüpdatet op: 03 september, 2019|1.7 min leestijd|

Geen zin in de koude kerst, verplichte familiebezoekjes en oliebollen? Een vakantie naar de zon is het antwoord! Je ontsnapt aan de kou, gaat met de mensen die je het liefst om je heen hebt en in plaats van oliebollen en kerstkransjes staan er lokale lekkernijen op het menu! Op deze plekken is het warm tijdens de kerstvakantie, dus waar ga jij het jaar warm afsluiten?

Kerst op de Canarische Eilanden

Deze Spaanse eilandengroep is razend populair in de wintermaanden. De hotels en appartementen zijn er piekfijn in orde, de temperatuur aangenaam en ieder eiland heeft zijn eigen kenmerkende eigenschappen. En toch kun je je helemaal onderdompelen in de kerstsfeer, maar dan net even anders! Bezoek de kerststal op het strand op Gran Canaria, struin over een kerstmarkt terwijl het 25 °C is en proef typisch Spaanse kerst-lekkernijen zoals de zoete amandelsoep Sopa de Almendras. Feliz Navidad!

Egypte; een witte kerst

Ruil de sneeuw in voor witte zandstranden en geniet languit in de zon van de kerstdagen. Denk niet dat ze de kerstdagen helemaal negeren in Egypte, want in bijvoorbeeld de geliefde hotels van de Three Corners of Pickalbatros staan er kerstactiviteiten op het programma en zijn er uitgebreide kerstdiners. Zo wordt jouw zonnige kerstvakantie er één om nooit te vergeten!

Sfeervolle kerst Portugal

In Portugal houdt men van kerst, in het Portugees Natal genoemd. Overal zie je eindeloos veel lampjes en de kerststal is in het oorspronkelijke Katholieke land een veelvoorkomende decoratie. Kerst vieren in Portugal kan eigenlijk niet zonder de taart Bolo Rei te proeven. Deze taart van deeg is gevuld met rozijnen, noten en gekonfijte vruchtjes. Het allerfijnst van kerst vieren in Portugal? De temperatuur is er heerlijk aangenaam!

Vakantie oud & nieuw

Kies voor een zonnig begin van het nieuwe jaar en vier oud & nieuw in de zon! Laten we eerlijk zijn, de Nieuwjaars duik was nog nooit zo lekker dan in het warme Spanje, Portugal, Egypte of één van de andere winterzonbestemmingen!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?