Cruise naar Anchorage

Anchorage

De grootste stad van Alaska, omringd door de met sneeuw bedekte Chugach Mountains, is een opwindende kosmopolitische bestemming met alle natuurlijke wonderen en de typische gastvrijheid die je in de Last Frontier zou verwachten.

Cruise vakantie Anchorage

Als je Anchorage bezoekt, kun je genieten van de sfeervolle restaurants en ambachtelijke brouwerijen van de stad, of een van de vele gletsjers in de omgeving verkennen en wilde elanden zien. Duik diep in de inheemse cultuur van Alaska in het plaatselijke erfgoedcentrum, of bewonder de ivoorkleurige belugawalvissen die zich in open water storten met de hoogste top van het continent, Denali, op de achtergrond.

Breid je vakantie tijdens je cruise naar Alaska uit met een Cruisetour om de natuurlijke en culturele attracties van Anchorage te ontdekken.

Cruise terminal Anchorage, Alaska

Anchorage cruise terminals

Cruisereizen naar Alaska beginnen of eindigen in een van de twee steden bij Anchorage: Whittier of Seward. Reizen tussen Whittier of Seward en Anchorage is gemakkelijk. Beide zijn verbonden via de weg en het spoor. Whittier ligt ongeveer 60 mijl ten zuidoosten van Anchorage, een rit van ongeveer anderhalf uur. Seward ligt ongeveer 120 mijl ten zuidoosten van Anchorage, ongeveer drie uur rijden, op het Kenai schiereiland.

Veel cruisemaatschappijen bieden vervoer van deze havens naar Anchorage, en veel lokale bedrijven bieden ook cruisetransfers aan. Overweeg wat extra tijd in te plannen voor de transferdag; er zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten die onderweg een bezoek waard zijn.

Je kunt ook aan boord stappen van de Alaska Railroad. Vanuit beide steden vertrekken dagelijks passagierstreinen richting Anchorage, en de trein is een gedenkwaardige manier om op je bestemming te geraken en onderweg van enkele bezienswaardigheden te genieten.

Bekijk cruise havens Anchorage

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie Anchorage

Alaska Native Heritage Center
Alaska’s Big Apple
Kayakken op Eklutna Lake
Beren spotten in Katmai National Park

Alaska Native Heritage Center

Dit museum in Anchorage biedt een diepgaande kijk op het leven van de Alaska Native, met een grote nadruk op Alaska Natives. Kijk naar dansen, luister naar verhalen, ontmoet houtsnijders en verken nagebouwde winterwoningen

Wij vonden

Andere bestemmingen