Waar, wanneer en met wie op cruise?

Handige tips over een cruise naar jouw droombestemming

Van relaxen op tropische stranden, een avontuurlijke reis door de natuur of cultuur snuiven in levendige steden. Een cruisevakantie is een geweldige manier om diverse bestemmingen te ontdekken in één reis. Als je voor het eerst op cruisevakantie gaat, kun je misschien overweldigd raken door het brede aanbod aan cruises. Van de bestemming, de beste reisperiode en je reisgezelschap, deze blog helpt je op weg bij het kiezen van jouw perfecte cruisevakantie.

Middellandse Zee cruises

Voor wie is een Middellandse Zee cruise geschikt?

Kun je niet kiezen tussen een strandvakantie of een stedentrip? Met een Middellandse Zee cruise beleef je het allemaal in één reis! Of je nu historische bezienswaardigheden wilt bezoeken, lekker wilt eten en drinken of dagenlang op het strand wilt ontspannen, de Middellandse Zee biedt voor ieder wat wils. Ga je met het gezin op cruisevakantie? Kies voor een kindvriendelijke cruisemaatschappij, zoals MSC Cruises en Costa Cruises. Niet alleen geniet je van waanzinnig entertainment aan boord, ook zijn er diverse familie excursies om aan deel te nemen. Een Middellandse Zee cruise is ook populair onder koppels en vriendengroepen, vanwege de diversiteit aan bestemmingen en perfecte combinatie van stad en strand. Zo struin je de ene dag door de straten van Barcelona of Rome, en drink je de volgende dag een cocktail op Ibiza!

Wat is de beste reistijd voor een Middellandse Zee cruise?

Het Middellandse Zee gebied is het hele jaar door een geweldige cruise bestemming. Met name in de zomermaanden, van juni tot en met augustus, gaan veel mensen op cruise aan de Zuid-Europese kust. In deze maanden zijn de temperaturen het hoogst en valt de minste regen, waardoor het perfect is om te zwemmen en te luieren op het strand. Het is echter ook de drukste tijd van het jaar, waardoor de prijzen vaak hoger liggen. Vermijd je liever de drukte en hoeft het voor jou niet al te warm te zijn? Dan zijn de maanden mei en september het perfecte moment voor een cruise. Het weer is dan nog steeds aangenaam en er zijn aanzienlijk minder toeristen, waardoor je lekker relaxt van je cruise kunt genieten. Extra fijn: de prijzen liggen in deze periode ook vaak lager dan tijdens de schoolvakanties!

Populaire Middellandse Zee cruises

Caribbean cruises

Voor wie is een Caribbean cruise geschikt?

Eindeloos witte stranden, bruisende culturen en prachtige landschappen, tijdens een Caribbean cruise word je iedere dag wakker op een nieuwe droombestemming. Gezinnen met kinderen genieten van de vele kindvriendelijke activiteiten en excursies, zoals snorkelen, zwemmen met dolfijnen en andere watersporten. Met name Royal Caribbean biedt fantastische familiecruises in deze regio. Koppels kiezen met name voor een Caribbean cruise voor de paradijselijke sfeer en het prachtige landschap. Door de grote diversiteit aan bestemmingen zijn er ook talloze avontuurlijke en culturele excursies te beleven, zoals het bezoeken van historische Maya-tempels of ziplinen door de jungle. MSC Cruises en Costa Cruises bieden een groot aanbod aan Caribbean cruises met de perfecte combinatie van ontspanning en avontuur. Of ga voor een luxe vakantie met Seabourn, ideaal wanneer je op zoek bent naar een romantische cruisevakantie in een tropische omgeving.

Wat is de beste reistijd voor een Caribbean cruise?

Het Caribisch gebied is met name in de wintermaanden een populaire bestemming. Van december tot en met april is het namelijk de droogste en warmste periode, wat het de beste reistijd maakt voor je cruisevakantie. Wil je toch liever in de zomermaanden reizen? Ook dan kun je warme temperaturen en veel zon verwachten, echter ook korte maar hevige regenbuien. September en oktober worden beschouwd als de slechtste periode voor een Caribbean cruise in verband met het orkaanhoogseizoen. In deze maanden is de kans op tropische stormen zeer hoog.

Populaire Caribbean cruises

Noord-Europa cruises

Voor wie is een Noord-Europa cruise geschikt?

Historische steden, verschillende culturen en schitterende landschappen – een Noord-Europa cruise zit vol diversiteit. Doordat de regio een zeer rijke historie kent, is een Noord-Europa cruise een geweldige manier om diverse culturen te ervaren. Steden als Edinburgh, Londen en Stockholm zijn de thuisbasis van talloze historische bezienswaardigheden en monumenten, zoals kastelen, paleizen en musea die je tijdens een cruise kunt bezoeken. Een Noord-Europa cruise is ook zeer populair onder natuurliefhebbers, omdat de regio enkele van de mooiste landschappen ter wereld herbergt. Zo kun je met Royal Caribbean vanuit Nederland naar de prachtige Noorse Fjorden cruisen. Of maak een onvergetelijke reis naar IJsland, de kliffen van Schotland of de eilanden van de Oostzee. Met name koppels en solo-reizigers kiezen voor een Noord-Europa cruise.

Wat is de beste reistijd voor een Noord-Europa cruise?

Een cruise naar Noord-Europa is een fantastische manier om de vele historische bestemmingen en landschappen te verkennen die deze regio rijk is. De beste tijd om een cruise naar Noord-Europa te maken, hangt af van het type reis dat je voor ogen heb. Wil je bijvoorbeeld de natuur in trekken tijdens een cruise naar de Noorse Fjorden of de Schotse Hooglanden, dan is het voorjaar en de zomer de beste tijd om te cruisen. Van april tot en met augustus is het weer droog en zonnig, perfect voor diverse buitenactiviteiten. De zomermaanden zijn ook de ideale periode voor een cruise langs de Noord-Europese kust. Geniet van de zon terwijl je op verkenningstocht gaat in historische steden, zoals Parijs, Brugge en Hamburg. Omdat deze maanden vaak ook de drukte reistijd is, is een Noord-Europa cruise in september en oktober een aanrader voor reizigers die het wat rustiger aan willen doen. Hoewel de temperaturen wat lager liggen, is het nog steeds aangenaam om de regio te verkennen.

Populaire Noord-Europa cruises

Alaska cruises

Voor wie is een Alaska cruise geschikt?

Alaska is een echte bucketlist bestemming en een cruisevakantie is een geweldige manier om in korte tijd het landschap en de cultuur te ontdekken. Dankzij een breed aanbod aan avontuurlijke excursies zijn Alaska cruises dan ook zeer populair onder actieve vakantiegangers, koppels en vriendengroepen. Zo kun je met Royal Caribbean deelnemen aan talloze activiteiten aan wal, waaronder walvissen spotten of Denali National Park bewonderen vanuit een koepelvormige trein. Ook de stijlvolle schepen van Seabourn en Cunard zijn populair onder reizigers die op zoek zijn naar een luxe Alaska cruise.

Wat is de beste reistijd voor een Alaska cruise?

Door de ijzige winters in het hoge noorden zijn Alaska cruises bij Sunweb alleen in de zomermaanden te boeken. Juni tot en met augustus is de populairste reistijd dankzij de aangename temperaturen en lange dagen. Deze periode is echter ook de drukste en duurste periode, met name tijdens de schoolvakanties. Doe je het liever wat rustiger aan of wil je een Alaska cruise maken met een beperkter budget? Dan zijn de maanden april, mei en september een uitstekende optie. Ook in deze maanden is de temperatuur mild en kun je genieten van talloze bezienswaardigheden en activiteiten, net als in de zomer.

Populaire Alaska cruises

Midden-Oosten cruises

Voor wie is een cruise naar het Midden-Oosten geschikt?

Een regio vol contrasten, dat is het Midden-Oosten in een notendop. Een cruise naar de Verenigde Arabische Emiraten is een fantastische manier om diverse culturen en landen te ontdekken, zowel voor volwassen als voor kinderen. Onder andere Dubai is een bestemming waar eindeloos veel te ontdekken valt. Extravagante waterparken, aquaria en de vele stranden zijn populaire attracties onder gezinnen met (jonge) kinderen. Koppels kunnen zich uitleven in het bezoeken van beroemde bezienswaardigheden, winkelen of een woestijnsafari. Maar ook andere bestemmingen in het Midden-Oosten hebben veel te bieden. Van de magische sferen in Oman tot het tropische eiland Sir Bin Yas – een cruise naar het Midden-Oosten is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Wat is de beste reistijd voor een Midden-Oosten cruise?

De Emiraten en het Midden-Oosten zijn populaire winterzon bestemmingen. Terwijl thuis de dagen koud en donker worden, geniet je in deze regio van heerlijk warm weer en volop zon. Van november tot april is de gemiddelde temperatuur 20 tot 30 graden, waardoor je ook actievere excursies kunt ondernemen. Ook het bezoeken van grote steden zoals Dubai en Abu Dhabi is in deze periode aangenaam. In de zomermaanden varen er vrijwel geen cruiseschepen in deze regio door de intense hitte.

Populaire Midden-Oosten cruises