Op iets meer dan 4 uur vliegen vanaf Nederland, kun je op Gran Canaria het hele jaar door genieten van zon, zee & strand. Een echte aanrader! Steeds meer Nederlanders weten dan ook hun weg te vinden naar dit zonovergoten, Spaanse eiland. Dit zijn onze 5 redenen waarom je graag je vakantie hier wilt doorbrengen:

1. De veelzijdigheid

De meeste toeristen kiezen voor de zonnige zuidkust van Gran Canaria. Logisch, want dit is de zonnigste plek van het eiland. Toch is ook de rest van Gran Canaria verrassend veelzijdig! Schattige bergdorpjes zoals El Carrizal, een opvallend groene natuur rondom het noordelijk gelegen plaatsje San Mateo en het hooggelegen plaatsje Ayacata met uitzicht op het hoogste punt van Gran Canaria (‘Pico de las Nieves’). En wat dacht je van een panoramisch uitzicht op de 200 meter diepe Caldera de Bandama vulkaankrater? Tijdens de VIP trip bezoek je dit allemaal in 1 tour, waarbij een dag doorbrengen met Kenneth als gids al een feestje op zich is…

2. Zee, strand en…zon!

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk gewoon goed weer hebben. No problemo! Binnen Europa is Gran Canaria namelijk een uiterst zonzekere bestemming! En niet alleen in de zomermaanden, want het hele jaar door kun je je dagen hier aan het strand doorbrengen

3. Fiesta!

Op Gran canaria weten ze wel hoe je een feestje moet bouwen. Het hele jaar door zijn er tal van evenementen, waardoor er altijd wel een excuus is om te proosten met een sangria of cerveza! De bekendste evenementen zijn carnaval (verschillende provincies wisselen elkaar af en kennen hun eigen festiviteiten) en de jaarlijkse gaypride in de maand mei, die dit jaar zelfs 2 weken duurt. Met in 2016 een verwachting van maar liefst 200.000(!) bezoekers kun je dus wel nagaan dat dit kleurrijke feest zeer geliefd is op het eiland.

4. Vamos a la Playa

Op Gran Canaria zijn er oneindig veel stranden, die variëren van klein tot uitgestrekt. Het meest bijzondere strand is toch wel de kuststrook tussen Playa del Inglés en Maspalomas. Deze wereldberoemde duinen vormen een spectaculair decor die doet denken aan een enorme woestijn, maar dan wel met een lange kuststrook op de achtergrond. En nee, het is geen fata morgana….

5. Voor iedereen

Gran Canaria heeft werkelijk waar voor iedereen iets te bieden. En dat klinkt misschien wat cliché, maar dit populaire eiland is niet voor niets zó in trek bij gezinnen, stelletjes en senioren. Tja, misschien komt dat ook wel omdat er voor iedereen altijd wel iets te beleven valt en het zonnetje hier bijna altijd uitbundig schijnt.
¡Hasta luego!

22 maart, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter