Door |Geüpdatet op: 19 mei, 2021|2.3 min leestijd|

Gek op bloemen? Het eiland Madeira staat bekend als het bloemeneiland en is een waar paradijs. Maar dat is zeker niet de enige reden waarom je deze sprookjesachtige bestemming in de Atlantische Oceaan bezocht moet hebben. Ontdek hier de 6 redenen om een vakantie naar Madeira in Portugal te boeken!

1. Genieten van het subtropische klimaat

De temperatuur is op Madeira bijna altijd aangenaam. Het wordt daarom ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. De zomers zijn heerlijk warm en tegelijkertijd kun je rekenen op zachte winters.

2. Paradijs op slechts 4 uur vliegen

De vlucht naar Madeira duurt slechts iets langer dan naar het vasteland van Portugal, maar binnen 4 uurtjes vliegen kun je al genieten van een heerlijke vakantie op dit prachtige eiland!

Paradijs Madeira

3. Adembenemende natuur

Op Madeira vind je de meest fascinerende landschappen.Omdat het eiland een vulkanische oorsprong heeft, vind je er voornamelijk bergen. Het is voor wandelliefhebbers dan ook echt een waar paradijs. Kies uit één van de vele uitdagende routes en geniet onderweg van de meest spectaculaire uitzichten. De uitzichtpunten Cabo Girão en Pico dos Barcelos mag je zeker niet missen. Ook zal de diversiteit aan flora en fauna die bloemeneiland Madeira je te bieden heeft verassen!

Paradijs

4. Bruisend Funchal

Het culturele middelpunt van Madeira is de hoofdstad Funchal. Het is een stad vol met geschiedenis, cultuur, entertainment en prachtige bezienswaardigheden. Neem de kabelbaan omhoog naar de berg ‘Monte’. Hier vind je de unieke botanische tuin Monte Palace Tropical Garden en geniet je van een schitterend uitzicht over de stad! Sluit de dag af in de oude binnenstad onder het genot van een hapje en een drankje op een van de vele leuke terrassen.

Funchal, Madeira

5. Smullen van lokale specialiteiten

Op Madeira geniet je niet alleen met volle teugen genieten van de prachtige omgeving. Proef het echte Madeira ook op gastronomisch gebied, onder het genot van een Madeira wijntje. Visliefhebbers kunnen zich hier helemaal uitleven met de heerlijke verse visgerechten. Houd je meer van vlees? Probeer dan zeker de vleesspecialiteit Espetada.

Madeira

6. Boutique hotel of wellness hotel

Madeira biedt een breed scala aan accommodaties van hoge kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar een kleinschalig boutique hotel, een ontspannend wellness hotel of adults only hotel. Er is voor ieder wat wils!

Paradijs, hotel, Madeira

Kan je ook niet wachten om op vakantie te gaan naar dit schitterende eiland? Wij begrijpen je! Bekijk hier de fijnste accommodaties en boek jouw vakantie.

Hi, Ik ben Floor: medewerker Content bij Sunweb en een echte travel addict! Met mijn blogs neem ik je graag mee naar de mooiste bestemmingen en de fijnste adresjes. De Griekse eilanden, Spanje, Portugal & Oostenrijk zijn mijn favoriet. Reis je met me mee?