Door |Geüpdatet op: 21 juli, 2022|2.3 min leestijd|

De Algarve heeft het allemaal. Een prachtige kustlijn, mooie natuur, sfeervolle oude steden en veel bezienswaardigheden. Wat jouw vakantiewensen ook zijn, in de Algarve in Portugal worden deze in overvloed vervuld. Wil je tijdens jouw vakantie echt alles kunnen afvinken? Boek dan in Portimão of Albufeira een boottocht langs de kust en ontdek de Algarve vanaf het water. Verken de mooiste verborgen plekken en voel je net als de oude Portugezen een echte ontdekkingsreiziger.

Ontdek de grotten van Benagil

Haal de Jack Sparrow in jezelf naar boven en bewonder de geheime stranden en verborgen grotten van Benagil. Met de boottocht vaar je langs de kustlijn en kun je zomaar dolfijnen tegenkomen. Houd je ogen dus goed open! Onderweg vertelt de crew je allerlei leuke feitjes over de grotten en stranden. Het is dus niet alleen een ontspannend tochtje, maar ook nog een leerzaam. Win-win!

Verborgen strand in een grot

Foto: ontdek de prachtige grotten van Benagil tijdens een boottocht

Ga voor een luxe boottocht in de Algarve

Huur in Lagos, Portimão of Albufeira voor een dag een privéjacht met een crew. Zo verken je de kustlijn in stijl. Geniet van verfrissende drankjes, lokale kazen en heerlijke charcuterie. En dat met een stralende zon! Koel lekker af en snorkel in het helderblauwe water. Je komt ongetwijfeld kleurrijke vissen tegen! Met zo’n exclusieve boottocht wordt jouw vakantie een unieke ervaring die je nooit meer vergeet.

Wit strand omringd met hoge rotsen

Foto: Albufeira is het perfecte startpunt voor een boottocht

Op avontuur in je eigen boot

Ben je avontuurlijker ingesteld en ga je graag voor de ultieme beleving? Dan maak je de mooiste boottocht natuurlijk peddelend met een kajak. Een ervaren instructeur leert je precies hoe het moet voor je op pad gaat. Vervolgens verken je met een groep de tofste grotten en verborgen stranden. Dat is pas een toffe boottocht! Onderweg is er natuurlijk genoeg tijd om adembenemende vakantiekiekjes te schieten.

Wat zijn de kosten voor een boottocht in Albufeira?

Heb je een vakantie bij ons geboekt naar Lagos, Portimão of Albufeira, dan start je de trip vanuit een van deze plaatsen. Jouw Sunweb reisleider weet vaak precies waar je moet zijn en hoe je er het snelst komt. En natuurlijk wat het kost! Voor een boottocht vanuit Albufeira betaal je zo’n €30 per persoon. Je geniet dan een paar uur op het water. Liever een privéjacht? Daar ben je meer voor kwijt, maar dan krijg je wel een unieke ervaring.

Zin gekregen in een boottocht in Albufeira of ergens anders aan de kust van de Algarve? Bekijk dan onze selectie accommodaties in de Algarve voor een onvergetelijke zonvakantie.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?