Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Portugal
  4. Algarve
  5. Portimão
Portimão

Vakantie Portimao Portugal

Algemene informatie

Op vakantie in Portugal naar Portimão

In het westen van de Algarve ligt het havenstadje Portimão, pal aan de monding van de Rio Arade, naast Praia da Rocha en aan de idyllische kust van de Atlantische Oceaan. Met prachtige zandstranden, een historisch centrum, een bruisende boulevard vol winkels, vrolijke barretjes en gezellige restaurants heeft Portimão alle ingrediënten in huis voor een zorgeloze zonvakantie, ook in de winter. Vanuit iedere plek in de stad ben je binnen een mum van tijd op het strand, net als in bijvoorbeeld Olhos d’Agua. Als tweede stad van de Algarve leeft Portimão nog altijd deels van de visserij en scheepsbouw. Genoeg te ontdekken dus in deze heerlijke badplaats. Laat die vakantie in Portimão maar komen!

De ultieme strandvakantie aan de monding van de rivier Rio Arade

Dankzij de zuidelijke ligging aan de zuidkust van Portugal leent Portimão zich in de eerste plaats voor een uitgebreide strandvakantie. Van Praia da Rocha tot Praia dos Três Castelos of - aan de andere kant van de rivier bij Ferragudo - Praia dos Caneiros: je hebt de mooiste stranden voor het uitkiezen. Voor een uitje in een stad rijd je in 40 minuten naar het bruisende Albufeira. Daar kun je ook goed uitgaan in de talrijke restaurants en disco’s in de befaamde straat The Strip. Wil je meer van de Algarve zien, huur dan een auto en ontdek alle prachtige plekken van deze streek. Krijg je vlak voor de vakantie ineens de zomerkriebels? Ook last minute vind je een zorgeloze vakantie in het zonnige Portimão. 

Dolfijnen spotten, 15e-eeuwse gebouwen en het weer in Portimão

Dankzij de locatie van de havenstad, aan de kust en aan een rivier, is er tijdens je vakantie in Portimão van alles te zien en doen - ook als je een dagje iets anders wilt dan naar het strand gaan. Wandel door het historische centrum van de oudste stad van de Algarve en laat je verrassen door de 15e-eeuwse gebouwen. Sla zeker Igreja da Nossa Senhora da Conceição niet over. Deze witte kerk staat op het hoogste punt van de stad. Van daaruit heb je ook nog eens een prachtig uitzicht. Op zoek naar meer actie? Spot dolfijnen, ga los in de vele (water)pretparken of wandel over één van de bekendste rotsformaties: de Ponta de Piedade. Met veel zonuren tijdens het hele jaar leent Portimão zich voor een echte strandvakantie. De temperaturen zijn er hartje winter rond de 15 graden en ‘s zomers stijgen ze tot boven de 20 graden. Ideaal weer voor aan het strand, zelfs in de kerstvakantie. Zien we jou aan de Portugese zuidkust?

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Taal
De officiële taal is Portugees, maar met Engels of Frans kan je er ook vaak terecht.

Tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Valuta
De officiële munteenheid is de euro. Met je bankpas kun je geld opnemen via de bankautomaat. In de grote steden en in de toeristische centra zijn voldoende bankautomaten aanwezig. Ook in (de grotere) winkels is een betaling met bankkaart mogelijk. Daarnaast kun je op steeds meer plaatsen met je creditcard betalen. Enkel in kleine restaurants en winkels is dit niet mogelijk.

Voltage
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten
- Nederlandse identiteitskaart of een Nederlands internationaal reispaspoort.
- Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht.
- Voor personen onder de 18 jaar die zonder meerderjarige personen reizen, is een getekende verklaring nodig van ouder(s) en/of verzorger(s). Hier kan om gevraagd worden.
- De reisdocumenten dienen geldig te zijn voor de gehele duur van het verblijf in Portugal.
- Indien je geen Nederlandse nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade of consulaat.
- Over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Let op!
Voor
Portugal geldt:
Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, kan het zijn dat de boeking niet akkoord komt. Tevens kan het zijn dat het bij het hotel/appartement gevraagd wordt. Dit is in Portugal wettelijk vastgelegd. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen, kun je het beste een kijkje nemen op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering:
https://www.lcr.nl/

Telefoneren
Je kan met je mobiele telefoon telefoneren in Portugal. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Informeer hierover bij jouw provider voor je op vakantie vertrekt. Als je gebruik wil maken van internet via je telefoon, dan raden we je aan om dit via een draadloos netwerk te doen.
Zet ook altijd je dataroaming uit in het buitenland.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Portugal voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken
Tijdens je vakantie in Portugal maak je kennis met de heelijke Portugese keuken. Wat dacht je van Cataplana (een stoofschotel van schaal- en schelpdieren met gekookte ham) of van Kip Piri-Piri, lekker pittig! Dit in combinatie met een glas wijn of een verfrissend pintje en jouw maaltijd is compleet.

Fooien
Het is in Portugal een gewoonte om in bars en restaurants tussen de 5% en 10% fooi te geven.

Openingstijden
De winkels in Portugal zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 13.00u en van 15.00u tot 19.00u geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 09.00u tot 13.00u geopend. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaak langer open.

Feestdagen
In Portugal vieren de Portugezen de volgende feestdagen:
- 1 mei Dag van de Arbeid
- 10 juni Dag van de dichter Camoes
- 15 augustus Maria Hemelvaart
- 5 oktober Dag van de Republiek