Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Portugal
  4. Algarve
  5. Ferragudo
Ferragudo

Vakantie Ferragudo Portugal

Algemene informatie

Naar Ferragudo voor een zomerse vakantie

Het kleine vissersplaatsje Ferragudo ligt centraal in de Algarve aan de monding van de rivier de Arade: de perfect uitvalsbasis om het zuiden van Portugal verder te ontdekken. Met het strand om de hoek is Ferragudo bovendien een heerlijke plek voor een zonvakantie. Aan de andere kant van de rivier liggen de grotere vissersplaats Portimâo en de badplaats Praia da Rocha. De goudgele stranden hier staan bekend als de mooisten van Portugal. Gezelligheid vind je volop in het gemoedelijke dorp. Fototoestel mee, want de witte, charmante huizen zijn prachtig om te zien. Dat de visserij nog altijd springlevend is, zie je in de haven. Wil je meer zien van de Algarve? Met een (huur)auto verken je eenvoudig de rest van dit heerlijke Portugese district. Laat jij je ook door het authentieke Ferragudo in Portugal verrassen? 

Je hebt de stranden voor het uitkiezen in Ferragudo

Met het witte, brede zandstrand Praia Grande dat vlakbij het oude centrum van Ferragudo ligt, ga je in eerste instantie naar dit dorp als je op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie. Als je in zuidelijke richting loopt, kom je nog meer aangename stranden tegen, zoals Praia da Infanta, Praia do Torrado en Praia dos Caneiros dat verborgen tussen de rotsen ligt. Wil je vanuit hier de Algarve verkennen? Huur een auto en maak een roadtrip door de omgeving. Voor een feestvakantie moet je in Albufeira zijn, terwijl je in het hippie-achtige Lagos ziet hoe het oorspronkelijke Portugese leven eruit zag, dankzij de straatkunst, eeuwenoude kerken en knusse boetieken. Niet alleen voor het strand, maar dus zeker ook voor een culturele vakantie is Ferragudo een fijne plek, ook als je last minute een zonbestemming zoekt. Zien we jou aan de kust?

Het weer in Ferragudo en op ontdekkingstocht door de Algarve

Net als in de rest van de Algarve is het weer in Ferragudo het hele jaar aangenaam. Zeker in het voor- en najaar is het een heerlijke bestemming voor een zonnige break . De temperaturen liggen dan rond de 18 tot 25 graden: prettig als je ook actief wilt zijn. ‘s Zomers kan het zo’n 30 graden zijn. Ideaal voor een strandvakantie. Maar ook in de milde winters (15 tot 18 graden) heeft de kustplaats een aantrekkingskracht op zonliefhebbers. Wil je een dagje iets anders doen dan op het strand liggen, dan bieden het dorp en de omgeving met dorpen als Lagoa vele mogelijkheden. Wandel langs de kust naar Carvoeiro en trotseer de kliffen op het laatste stuk. Bezoek het fort São João do Arade en bekijk de zonsondergang vanaf de vuurtoren die op een hoge rots ligt. Altijd al eens willen paardrijden? Ook dat kan vanuit Ferragudo. Heb jij je koffer al van zolder gehaald?

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
23ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min.
8ºC
10ºC
11ºC
13ºC
15ºC
18ºC
18ºC
18ºC
16ºC
17ºC
11ºC
10ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Taal
De officiële taal is Portugees, maar met Engels of Frans kan je er ook vaak terecht.

Tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Valuta
De officiële munteenheid is de euro. Met je bankpas kun je geld opnemen via de bankautomaat. In de grote steden en in de toeristische centra zijn voldoende bankautomaten aanwezig. Ook in (de grotere) winkels is een betaling met bankkaart mogelijk. Daarnaast kun je op steeds meer plaatsen met je creditcard betalen. Enkel in kleine restaurants en winkels is dit niet mogelijk.

Voltage
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten
- Nederlandse identiteitskaart of een Nederlands internationaal reispaspoort.
- Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht.
- Voor personen onder de 18 jaar die zonder meerderjarige personen reizen, is een getekende verklaring nodig van ouder(s) en/of verzorger(s). Hier kan om gevraagd worden.
- De reisdocumenten dienen geldig te zijn voor de gehele duur van het verblijf in Portugal.
- Indien je geen Nederlandse nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade of consulaat.
- Over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Let op!
Voor
Portugal geldt:
Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, kan het zijn dat de boeking niet akkoord komt. Tevens kan het zijn dat het bij het hotel/appartement gevraagd wordt. Dit is in Portugal wettelijk vastgelegd. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen, kun je het beste een kijkje nemen op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering:
https://www.lcr.nl/

Telefoneren
Je kan met je mobiele telefoon telefoneren in Portugal. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Informeer hierover bij jouw provider voor je op vakantie vertrekt. Als je gebruik wil maken van internet via je telefoon, dan raden we je aan om dit via een draadloos netwerk te doen.
Zet ook altijd je dataroaming uit in het buitenland.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Portugal voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken
Tijdens je vakantie in Portugal maak je kennis met de heelijke Portugese keuken. Wat dacht je van Cataplana (een stoofschotel van schaal- en schelpdieren met gekookte ham) of van Kip Piri-Piri, lekker pittig! Dit in combinatie met een glas wijn of een verfrissend pintje en jouw maaltijd is compleet.

Fooien
Het is in Portugal een gewoonte om in bars en restaurants tussen de 5% en 10% fooi te geven.

Openingstijden
De winkels in Portugal zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 13.00u en van 15.00u tot 19.00u geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 09.00u tot 13.00u geopend. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaak langer open.

Feestdagen
In Portugal vieren de Portugezen de volgende feestdagen:
- 1 mei Dag van de Arbeid
- 10 juni Dag van de dichter Camoes
- 15 augustus Maria Hemelvaart
- 5 oktober Dag van de Republiek