1. Home
  2. Vakantie
  3. Portugal
  4. Algarve
  5. Carvoeiro
Carvoeiro

Vakantie Carvoeiro Portugal

Algemene informatie

Een zonnige Portugese vakantie in Carvoeiro

Ga je op vakantie naar Carvoeiro, in het zuidwesten van de Portugese Algarve, dan stap je regelrecht in een pittoresk vissersplaatsje. De witte huisjes van het dorp zijn tegen een heuvel gebouwd. Met uitzicht op zee en het strand aan je voeten staat je een heerlijke zonvakantie te wachten. Aan de rotsachtige kust vind je verschillende kleine stranden, ook in de buurt van de naastgelegen dorpen Ferragudo en Armaçao de Pêra. Blikvanger van Carvoeiro is de baai, waar de felgekleurde vissersbootjes klaarliggen om de Atlantische Oceaan op te gaan. De hotels en appartementen zijn aangepast aan de omgeving om de charme van het dorp zoveel mogelijk te behouden. Ook als je last minute naar de zon wilt, is Carvoeiro een perfecte plek om je vakantie te vieren.

Strand, stad en natuur: in Carvoeiro vind je het allemaal

Als je in Portugal naar Carvoeiro gaat, staat je een aangename zonvakantie te wachten. Gelegen aan de kust besteed je makkelijk dagen op één van de stranden, zoals Praia do Carvoeiro, Marinha en Praia do Paraíso. Wil je er ook een stedentrip van maken? Met een (huur)auto rijd je in zo’n 40 minuten naar het bruisende Albufeira. Daar proef je het Portugese stadsleven, kan je volop winkelen en is het dag en nacht goed uitgaan. Pure natuur vind je onder meer in het Monchique-gebergte, drie kwartier rijden van Carvoeiro. Heerlijk om eindeloos in te wandelen over groene heuvels en perfect voor een actieve vakantie. Ga je met familie, je geliefde of vrienden naar de zon en wil je je onderdompelen in alle comfort? Een all inclusive hotel heeft werkelijk alle faciliteiten in huis voor een zorgeloze vakantie. Wel zo fijn, want dan hoef je nergens aan te denken.

Activiteiten en zomers weer in Carvoeiro

In Carvoeiro is het aangenaam zonnebaden op één van de stranden. En er is meer te doen in deze vrolijke badplaats. Achter het strand bevindt zich het centrum met gezellige terrassen, winkels en prima restaurants. Hier eet je de lekkerste verse vis, recht uit de zee. Leuk om te bezoeken zijn ook de door zee en wind gevormde rotsformaties van Algar Seco, die in de buurt van het centrum liggen. De grotten zijn te bereiken met een trap van 134 treden en in het hoogseizoen vaart er ook een boot naartoe. Een groot pluspunt van Carvoeiro (gemeente Lagoa) is het weer. ‘s Winters is het zo’n 15 tot 18 graden. Perfect voor een zonnige break in de kerstvakantie bijvoorbeeld. In de zomer schommelt de temperatuur tussen de 18 en 27 graden. Niet extreem warm dus en daarom ideaal als je een strandvakantie zoekt. Haal je zwemkleding alvast maar tevoorschijn, op naar de Algarve.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
24ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min.
7ºC
10ºC
11ºC
13ºC
16ºC
19ºC
18ºC
19ºC
16ºC
17ºC
11ºC
10ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Taal
De officiële taal is Portugees, maar met Engels of Frans kan je er ook vaak terecht.

Tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Valuta
De officiële munteenheid is de euro. Met je bankpas kun je geld opnemen via de bankautomaat. In de grote steden en in de toeristische centra zijn voldoende bankautomaten aanwezig. Ook in (de grotere) winkels is een betaling met bankkaart mogelijk. Daarnaast kun je op steeds meer plaatsen met je creditcard betalen. Enkel in kleine restaurants en winkels is dit niet mogelijk.

Voltage
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten
- Nederlandse identiteitskaart of een Nederlands internationaal reispaspoort.
- Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht.
- Voor personen onder de 18 jaar die zonder meerderjarige personen reizen, is een getekende verklaring nodig van ouder(s) en/of verzorger(s). Hier kan om gevraagd worden.
- De reisdocumenten dienen geldig te zijn voor de gehele duur van het verblijf in Portugal.
- Indien je geen Nederlandse nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade of consulaat.
- Over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Let op!
Voor
Portugal geldt:
Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, kan het zijn dat de boeking niet akkoord komt. Tevens kan het zijn dat het bij het hotel/appartement gevraagd wordt. Dit is in Portugal wettelijk vastgelegd. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen, kun je het beste een kijkje nemen op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering:
https://www.lcr.nl/

Telefoneren
Je kan met je mobiele telefoon telefoneren in Portugal. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Informeer hierover bij jouw provider voor je op vakantie vertrekt. Als je gebruik wil maken van internet via je telefoon, dan raden we je aan om dit via een draadloos netwerk te doen.
Zet ook altijd je dataroaming uit in het buitenland.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Portugal voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken
Tijdens je vakantie in Portugal maak je kennis met de heelijke Portugese keuken. Wat dacht je van Cataplana (een stoofschotel van schaal- en schelpdieren met gekookte ham) of van Kip Piri-Piri, lekker pittig! Dit in combinatie met een glas wijn of een verfrissend pintje en jouw maaltijd is compleet.

Fooien
Het is in Portugal een gewoonte om in bars en restaurants tussen de 5% en 10% fooi te geven.

Openingstijden
De winkels in Portugal zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 13.00u en van 15.00u tot 19.00u geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 09.00u tot 13.00u geopend. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaak langer open.

Feestdagen
In Portugal vieren de Portugezen de volgende feestdagen:
- 1 mei Dag van de Arbeid
- 10 juni Dag van de dichter Camoes
- 15 augustus Maria Hemelvaart
- 5 oktober Dag van de Republiek