Door |Geüpdatet op: 10 september, 2015|2.6 min leestijd|

Als je voor de Canarische Eilanden kiest als vakantiebestemming, dan ben je waarschijnlijk gek op de zonnebaden en vind je het heerlijk om te luieren op een prachtig strand. Je zou hierdoor bijna vergeten dat deze eilandengroep veel meer te bieden heeft dan alleen zon, zee en strand.

Als je wat meer van je vakantiebestemming wil zien dan alleen het zwembad en het dichtstbijzijnde strand, dan kun je natuurlijk mee met één van de activiteiten die ter plaatse georganiseerd worden. Maar leuker is het als je er zelf met de auto op uit gaat! Daarom biedt Sunweb ook de mogelijkheid om een huurauto bij te boeken. Zo kun je tussen het zonnen door gemakkelijk de auto pakken. Je kunt dan tijdens het bezoeken van een mooi plekje weer verder rijden wanneer het jou uitkomt.

canarische foto1
Van bergdorpjes tot shoppen

De Canarische Eilanden zijn perfect om met de auto te ontdekken. De afstanden zijn kort en het is moeilijk om te verdwalen, want je bent op een eiland! Huur je een auto op Gran Canaria, Tenerife of Lanzarote, dan rijd je binnen no-time door mooie bergdorpjes, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Wil je een middagje shoppen? Pak de auto en rijd naar Las Palmas op Gran Canaria, Puerto de la Cruz op Tenerife of Puerto del Carmen op Lanzarote. Niemand die je vertelt wanneer het tijd is om te stoppen met winkelen, heerlijk! En wat natuurlijk altijd kan is een dagje naar een strand in een andere badplaats. Kun je lekker in het zonnetje liggen, terwijl je toch nog een ander stukje van het eiland ziet.

canarische foto 2

Meer dan natuur alleen
La Palma, het eiland van de rust, is prachtig als je van natuur houdt, maar ook als de omgeving niet perse groen hoeft te zijn is het ontzettend leuk om hier rond te rijden. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Nationale Park ‘Caldera de Taburiente’.

Maar vanzelfsprekend heeft La Palma ook een mooie stad, Santa Cruz, waar je heerlijk door straatjes kunt dwalen en gezellig iets kunt drinken op een terrasje. Wil je de cultuur van La Palma op een feestelijke manier leren kennen? Pak dan de festiviteiten-kalender erbij en maak een heuse Fiesta op La Palma mee.
canarische foto 3

Toch liever naar het strand?
Fuerteventura is perfect voor als je liever geen dorpjes en parken wil bezoeken en geen zin hebt om te winkelen tijdens je vakantie. Op dit eiland vol prachtige, uitgestrekte stranden zal je vast en zeker meerdere, mooie plekjes vinden waar je je handdoek uit kunt rollen voor heerlijke dagen vol zon en zee. Ik zou zeggen: pak de auto en ontdek hoe wit het zand op sommige stranden is. Heb je tussendoor toch nog zin in iets anders dan alleen luieren: wind-, kite- en golfsurfen zijn zeer populaire sporten op dit adembenemend mooie eiland.

Ben jij al gëinspireerd door al het moois dat de Canarische Eilanden te bieden hebben?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
10 september, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten