Door |Geüpdatet op: 12 augustus, 2022|4.4 min leestijd|

Op zoek naar een heerlijke vakantie in Portugal met kinderen? Laat je betoveren door alles wat dit land te bieden heeft voor jong en oud. Ontdek prachtige natuur in het noorden, bezoek het bruisende Lissabon of authentieke Porto en geniet van lange, goudgele zandstranden en prachtige rotsformaties in de Algarve. Of je nu een vakantie zoekt vol activiteiten of liever met elkaar op het strand tot rust komt: je vindt hier alles voor een heerlijke familievakantie in Portugal.

Kindvriendelijke stranden in Portugal

Wanneer je aan Portugese stranden denkt, kom je al snel uit in de Algarve. Deze regio in het zuiden van het land bestaat uit uitgestrekte goudgele zandstranden. Ga bijvoorbeeld een dagje relaxen op het prachtige Praia Dona Ana. Dit strand is omgeven door indrukwekkende kliffen en rotsen in het water waardoor er bijna geen hoge golven zijn. Je kids spelen hier rustig terwijl jij de mooiste vakantiekiekjes maakt.

Zijn jullie wat actiever ingesteld? Leer surfen aan de Costa de Prata! De golven van de Atlantische Oceaan zijn perfect om de zee vanaf een surfplank te trotseren. Heb je behoefte om met je gezin een rustiger plekje op te zoeken, ga dan naar São Martinho do Porto. Dit pittoreske dorpje aan het strand noemen Portugezen Praia das Crianças: het kinderstrand.

Praia staat dus voor strand. Zie je dit woord staan op een verkeersbord, dan weet je dat een geluksmoment vlakbij is.

Waterpret voor het hele gezin

Hebben de kinderen het wel gezien op het strand maar zijn ze niet weg te slaan uit het water? Neem ze dan eens mee voor een spetterende dag in een waterpark. De bekendste heet Side & Splash en vind je in de Algarve. Hier zoeven de kleintjes van de Foam-glijbaan terwijl oudere daredevils hun hart ophalen in de Kamikaze.

In het noorden van Portugal vind je Parque Aquático de Amerante dat met de Fast Mountain, Kiddie Pool en Aquaspray genieten is voor elke leeftijd. Centraal in Portugal ligt Norpark, een waterpark met een adembenemend uitzicht over de Atlantische Oceaan. Of je nu voetbalt op het bijbehorende strand, met je gezin de jacuzzi induikt of een van de vele glijbanen uitprobeert: aan plezier geen gebrek. Een dagje waterpark mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie met kinderen in Portugal.

Bezoek steden en dorpjes met kinderen

Portugal is bij uitstek geschikt voor een kindvriendelijke vakantie. In de vele pittoreske dorpjes en romantische steden die het land kent, valt veel te beleven.

Zijn je kinderen niet weg te slaan bij kastelen of andere imposante bouwwerken? Ontdek dan de rijke historie van Lissabon. Gegarandeerd dat de verdedigingstoren Torre de Belém en het klooster Mosteiro dos Jerónimos indruk op ze maakt. En zijn jullie moe van al het wandelen, dan neem je gewoon een tram terug. Wist je dat tram 28 in het centrum wereldberoemd is? Dit ritje gaat dwars door kronkelige straatjes en oude buurten. Een unieke ervaring in deze heuvelachtige stad waar je kinderen zeker van genieten.

Naast Lissabon zijn er nog veel meer pittoreske dorpjes en romantische steden die je tijdens je vakantie in Portugal kunt aandoen. Wil je het maximale uit je vakantie halen, verken dan het land met een huurauto. Kies bijvoorbeeld voor gemak met een Sunweb Fly & Drive vakantie. Zo ben je flexibel en bepaal jij (of je kinderen) wat er op het programma staat.

Tram 28 rijdt door alle smalle straatjes in Lissabon

Foto: ontdek Lissabon in tram 28

Op ontdekkingsreis in het noorden

Ga je voor het minder toeristische noorden, dan kom je al snel in Porto uit. Geniet van een verbluffend uitzicht als je de Funicular dos Guindas omhoog neemt. Deze oude kabelbaan is één van de sterkst hellende ter wereld. En zijn je kinderen echte ontdekkingsreizigers? Bezoek dan eens World of Discoveries: een themapark waar ze op een interactieve manier leren over de Portugese geschiedenis.

Zijn jullie echte natuurliefhebbers? Ook dan zit je goed in het noorden van Portugal. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de bergen van Serra da Cabreira en geniet van de oude paden, watervallen en beekjes met snelstromend water. Heerlijk om even verkoeling te zoeken tijdens de warme dagen. Met deze avontuurlijke tips maak je er wel een spannende familievakantie van in het bijzondere Portugal.

maak een wandeling door Serra da Cabreira

Foto: maak een wandeling door Serra da Cabreira

Beestachtig entertainment

Een vakantie met je kinderen is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan een dierentuin of aquarium. In Lissabon kunnen jullie je geluk niet op: het Oceanário de Lisboa is zelfs één van de grootste aquariums in Europa. Het gebouw ziet er aan de buitenkant ook spectaculair uit, al kijk je binnen pas écht je ogen uit.

Ben je in het zuiden van het land, bezoek dan de Lagos Zoo. Hier vind je roofdieren, reptielen en vogels. Zijn je kinderen meer fan van dolfijnen, dan geniet je van een dagje uit bij de Zoomarina in de Algarve. Want als je kinderen het naar hun zin hebben, geniet jij ook maximaal van je vakantie.

Zie je het helemaal zitten om samen met je kinderen naar Portugal te gaan om nieuwe herinneringen te maken? Bekijk de accommodaties die we voor je geselecteerd hebben voor een kindvriendelijke vakantie in Portugal.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?