Door |Geüpdatet op: 19 september, 2022|4.3 min leestijd|

Benieuwd waarom het Zell am Ziller skigebied zo’n populaire skibestemming is? Dit gezellige bergdorp ligt aan de voet van de grote Zillertal Arena met de mooiste pistes. Tel daar moderne skiliften, goede voorzieningen en gezellige berghutten bij op en je wintersport naar Zell am Ziller is compleet.

Eindeloos skiën met de Zillertal Superskipas

Het rustige bergdorp Zell am Ziller ligt pal in het midden van het mooie Zillertal. Met de gezellige berghutten, moderne skiliften én goede voorzieningen voor kinderen is het een populaire bestemming voor wintersportliefhebbers. Van goed geprepareerde skipistes tot ongerepte off-piste routes: dit grote skigebied heeft met 147 km aan pistes voor elk niveau wel iets moois te bieden. Op wintersport bij Zell am Ziller hoef je je geen zorgen maken om de sneeuwzekerheid. Over het skigebied zijn veel sneeuwkanonnen verspreid die de natuur een handje helpen als het nodig is. Het handige aan het Zell am Ziller skigebied is bovendien dat je hiervandaan alle kanten op kunt. Binnen de Zillertal Arena ski je naar buurdorpjes Königsleiten en Gerlos. Een aanrader is de Zillertal Superskipas. Daarmee kan je naar alle skigebieden in het Zillertal, zoals de Hintertuxer gletsjer of Zillertal 3000 bij Mayrhofen. Kom maar door met die lange afstanden!

Ga met de Zillertal Superskipas naar de Hintertuxer gletsjer

Foto: ga met de Zillertal Superskipas naar de Hintertuxer gletsjer

De leukste pistes en activiteiten

Het is heerlijk skiën in het heldere sneeuw van het Zell am Ziller skigebied. Met de skibus rijd je zo naar de skiliften aan de rand van het dorp. Je staat zo op de pistes van de Zillertal Arena. Trek je voor het eerst ski’s aan, dan is skigebied Gerlosstein met 12,7 km aan pistes ideaal. Ben je met je gezin? Dan neem je voor oefenpistes en een uitgebreid kinderland de gondelbaan naar de Rosenalm. Wil je naar een leuk funpark, pak dan de Kreuzwiesn-X-Press-lift naar Action-Park Kreuzwiese. Volg een lesje freestyle skiën of probeer het Speed Check-parcours. Zell am Ziller heeft zelf ook een dalafdaling, een zwarte piste voor gevorderden. Heb je even genoeg van skiën? Door het grote hoogteverschil is deze dalafdaling ook leuk voor een mooie tandemvlucht met paragliden. Dan kan je op wintersport bij Zell am Ziller nog veel meer doen, zoals rodelen, snowrafting, schaatsen, bowlen, minigolfen en tennissen.

In het Zell am Ziller skigebied kun je naast skiën ook paragliden

Foto: onderneem activiteiten zoals paragliden in het Zell am Ziller skigebied

Een echte familiebestemming

Benieuwd waarom Zell am Ziller zo’n populaire familiebestemming voor wintersport is? Of je nu gaat rodelen, zwemmen, minigolfen in het recreatiepark of winterwandelen: je kinderen hoeven zich geen moment te vervelen. Willen ze graag leren skiën? Verschillende skischolen in het dorp zijn gericht op gezinnen en vaak organiseren ze ook leuke kinderprogramma’s. Zelfs de allerkleinsten leren op de speciale ski-kleuterscholen skiën als ‘echte profs’. Heb je een gele mascotte zien rondlopen in het Zell am Ziller skigebied? De vriendelijke olifant FUNty maakt graag een kiekje met je kids, en je krijgt er gratis een waanzinnig uitzicht als achtergrond bij. In de souvenirwinkels vind je knuffels, kleur- en puzzelboeken met spannende verhalen over de mascotte. Leuk om thuis voor te lezen aan je kids en terug te denken aan je familievakantie in Zell am Ziller.

Proef de zillertal-bier in een brouwerij

Trek in bier na een lange dag skiën in het Zell am Ziller skigebied? Bezoek dan de traditionele bierbrouwerij Braukunsthaus in Zell am Ziller. Hier ontdek je hoe het lokale Zillertal bier al meer dan 500 jaar lang wordt gebrouwen. Volg een rondleiding en leer via leuke video’s over het hele proces van bierbrouwen: van ingrediënten, het brouwen, tot het bottelen. Om natuurlijk af te sluiten met een proeverij! Van tevoren kies je een van de pakketten die Braukunsthaus aanbiedt, afhankelijk van hoeveel bier je wilt proeven (met pretzels). In de winkel scoor je een uniek souvenir en sla je meteen je favoriete biertje in voor thuis.

Geniet van een Zillertal biertje in de bierbrouwerij Braukunsthaus

Foto: geniet van een Zillertal biertje in de bierbrouwerij Braukunsthaus

Slenteren door het bergdorp

Na het skiën of snowboardenin het Zell am Ziller skigebied kom je heerlijk bij in het rustige bergdorp. Slenter langs het gezellige dorpsplein met leuke cafés en winkels met ambachtelijke producten. De heerlijke bergkaas en melk komt vaak rechtstreeks van lokale boerderijen in het Zillertal. Trek gekregen? Plof neer op een zonnig terras bij een van de pisterestaurants. Wat je echt moet proberen? Op het menu vind je de vertrouwde wienerschnitzel én de specialiteit: wiesenfleck. Dit gerecht uit de steenoven zit een beetje tussen een pizza en een flammkuchen in. Kies je favoriete (vegetarische) toppings en drink er een lokaal wiesenbiertje bij. Het is genieten geblazen met de mooie zonsondergang. Hoewel Zell am Ziller niet bekend staat om de bruisende après-ski, vind je bij de dalstations gezellige skihutten voor een feestje. Wil je naar de grotere clubs, dan ben je zo bij de après-ski in buurdorp Mayrhofen.

Kan je niet wachten om je ski’s onder te binden? Boek je accommodatie bij het Zell am Ziller skigebied met Sunweb. Dat wiesenbiertje staat al op je te wachten!

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?