Canarische Eilanden

Combineer eindeloze stranden met spannende watersporten en een ongerept natuurlandschap; welkom op de Canarische Eilanden! De eilandengroep ligt meer dan 1.600 km van het vasteland van Spanje, maar beschikt alsnog over die heerlijk ontspannen sfeer en cultuur. Ga op cruisevakantie naar de Canarische Eilanden en geniet van een van de zonnigste bestemmingen van Europa.

Cruisebestemming Canarische Eilanden
Cruisebestemming Canarische Eilanden

Cruisevakantie op de Canarische Eilanden

Naast zonaanbidders zijn ook natuurliefhebbers op de juiste plek op de Canarische Eilanden. Maar liefst vier van de zeven belangrijkste nationale natuurreservaten van Spanje liggen op deze vulkanische archipel. De vulkaankrater van de berg Teide op Tenerife en Lanzarote's Timanfaya Nationaal Park zijn er slechts twee uit de selectie. Het landschap varieert van woestijnachtige gebieden tot dichte bossen en spectaculaire stranden. Op sommige plekken is de vulkanische grond enorm vruchtbaar. Zo is Europa's enige koffieplantage te vinden in de Agaete vallei op Gran Canaria. Hier groeien zelfs avocado’s, mango’s, papaja’s, druiven, sinaasappels en citroenen. 

Verkoelen kan in de natuurlijke zoutwaterbaden van Bajamar of ga diepzeeduiken tussen octopussen en barracuda's in Tabaiba. Bijkomen van de waterpret die je nergens zo goed als op een gezellig terras met een glas sangria, tapas en verse calamari.

Bestemming