Cruisevakantie San Juan

San Juan

San Juan is de hoofdstad van Puerto Rico, een zonovergoten Caribisch eiland dat onder de bescherming van de Verenigde Staten valt. De bijnaam ‘eiland van betovering’ is zeer terecht: hier kom je los van alles.

Cruisebestemming, San Juan, Puerto Rico

Van een middeleeuws fort op hoge kliffen bezoeken, tot het bekijken van avant-gardistische street art en smullen van authentieke gerechten uit de Puerto Ricaanse keuken als mofongo, varkensvlees met gefrituurde groene bakbananen. Het kan allemaal in San Juan. Het oude deel van deze Amerikaanse stad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Hier kun je uren struinen door authentieke straatjes, langs felgekleurde huizen en stuit je af en toe nog op de 400 jaar oude Muralla, de oude stadsmuur.

Zoals elke Caribische cruisebestemming beschikt ook San Juan over droomstranden. Ga bijvoorbeeld naar Escambrón Beach, dichtbij het hart van de stad. Zodra je je tenen onderdompelt in het kristalheldere water, ben je Nederland totaal vergeten. Hoewel je niet snel bent uitgekeken in San Juan is het mogelijk om vanaf daar meer van Puerto Rico te ontdekken tijdens jouw cruise door de Caribbean. Ga bijvoorbeeld zwemmen in de watervallen van tropisch regenwoud El Yunque. Of boek een catamaran- of snorkeltour.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in San Juan

Castillo San Felipe del Morro
Museo de las Américas
Stranden van El Escambrón
Paseo del Morro

Castillo San Felipe del Morro

Het 16e eeuwse El Morro fort weerstond aanvallen van het Nederlandse, Britse en later zelfs Amerikaanse leger. Vandaag de dag staat het op de UNESCO werelderfgoedlijst en is het alleen vanwege het uitzicht een hoogtepunt tijdens je bezoek aan San Juan.

Wij vonden

Andere bestemmingen