Doha cruise

Doha

De hoofdstad van Qatar is een stad in wording en heeft een enorme groei doorgemaakt. Ooit een kleine (parel)vissersstad, nu een bruisende mix van ultramoderniteit en klassieke cultuur.

Cruise vakantie Doha

Vaar naar Doha en begin je bezoek in de heruitgevonden en sfeervolle Souq Waqif, de staande markt waar je de kraampjes vol kleurrijke, geurige specerijen en sierlijke, handgeweven traditionele kleding kunt bekijken. Bewonder daarna de schatten in het Museum voor Islamitische Kunst van wereldklasse, waar je oude Perzische tapijten, Turkse mozaïeken en andere stukken traditioneel handwerk vindt. Neem vervolgens een taxi naar Katara Cultural Village: Het werd gebouwd in 2010 en is een moderne heruitvinding van de klassieke architectuur van Qatar, met vele kleine, verborgen steegjes en een enorm marmeren amfitheater in het centrum.

Lokale keuken
De verschillende bevolkingsgroepen die Doha hebben gebouwd, hebben ook hun eigen keuken meegebracht. Hierdoor kun je talloze restaurants gerechten van over de hele wereld proeven. Probeer voor de meest karakteristieke hapjes eenvoudige, traditionele Qatarese gerechten als kabsa, een combinatie van in tomaten en kruiden gemarineerde kip met gebakken amandelen en rozijnen op rijst. Of prikkel je smaakpapillen met thareed, een stevige stoofpot van wortels, bonen en aardappelen met kip of lamsvlees.

Doha cruise port

Doha Port

De haven van Doha, nu een bekende cruisehub, ontpopt zich snel tot een prominente luxe cruisebestemming in het wintercruise-seizoen.

Een nieuwe passagiersterminal, met een oppervlakte van meer dan 6000 vierkante meter, werd in 2019 ingehuldigd. Het biedt passagiers hetzelfde niveau van dienstverlening en faciliteiten als Hamad International Airport, waaronder naadloze immigratie en douane, wisseldiensten, taxi- en busstandplaatsen, belastingvrije winkels, een café, wachtruimtes voor cruisepassagiers en personeel, evenals stadsrondleidingen en andere toeristische informatiediensten.

Dankzij de gezamenlijke inspanningen van QNTC en de lokale autoriteiten, waaronder immigratie, douane en Mwani Qatar, verloopt het ontschepingsproces snel en probleemloos voor passagiers die aankomen in de haven van Doha, zodat ze zonder tijd te verliezen kunnen genieten van het toeristische aanbod van de bestemming.

Gelegen in het hart van het culturele district van de hoofdstad, biedt de haven van Doha een ongeëvenaarde verbinding met de meest prominente toeristische attracties van de stad. Deze omvatten de Corniche, het Museum van Islamitische Kunst, Nationaal Museum van Qatar, Msheireb Downtown, evenals de traditionele staande markt, of Souq Waqif.

Bij aankomst worden cruisepassagiers getrakteerd op een traditionele Qatarese verwelkoming. Er worden tal van rondleidingen aangeboden, gaande van woestijnsafari's, musea en culturele hotspots tot shopping en hop on hop off tours. Taxi's en gratis pendeldiensten naar het stadscentrum zijn ook beschikbaar voor wie op eigen houtje de stad wil verkennen.

Wikipedia van Doha Port

Bezienswaardigheden tijdens je cruise vakantie Doha

Souq
Museum voor Islamitische Kunst
Boulevard 'Corniche'
Shopping

Souq

De traditionele Souq Waqif is een betoverende plek om te verkennen. Er is hier al eeuwenlang een markt, hoewel de oorspronkelijke markt in 2003 door een brand werd verwoest. Vandaag de dag is het gebied herontwikkeld om te lijken op een 19e-eeuwse markt, met moddergegoten winkels en prachtig gerestaureerde Qatari gebouwen.

Wij vonden

Andere bestemmingen