Cruisevakantie Corfu

Corfu

Het historische Corfu heeft als hoofdstad van het groenste eiland van de Griekse Peloponnesos meer dan genoeg te bieden als cruisebestemming.

Cruisebestemming Corfu

De oude stad van Corfu ligt ingeklemd tussen twee 16e eeuwse vestingen. De historische binnenstad staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst en heeft werkelijk voor ieder wat wils. Van de vele kerken tot de talloze musea en de elegante Liston arcade aan het Spianada plein. De stad heeft ook een rijk koninklijk verleden. Zo werd de Britse prins Philip er geboren en verbleef keizerin Sissi in de zomer graag in het Achilleion Paleis ten zuiden van de stad.

Door de smalle straatjes en historische architectuur is Corfu bij uitstek een stad om lekker in rond te dwalen. De culinaire levensgenieter heeft ook heel wat te kiezen in Corfu. Bezoek een traditionele patisserie bomvol Griekse zoetigheden, of waag je eens aan een lokaal visgerecht in een 150 jaar oude taveerne. Het veelzijdige Corfu heeft je meer dan genoeg te bieden tijdens jouw cruisevakantie over de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Corfu

Corfu Museum of Asian Ar
Spianada plein
Achilleion Paleis
Kerk van Agios Spyridon

Corfu Museum of Asian Ar

Het museum voor Aziatische kunst is gevestigd in het door de Britten gebouwde Palace of St Michael and St George. Wie het museum bezoekt kan ook het paleis bezoeken en dat is de reden dat dit museum een aanrader is.

Wij vonden

Andere bestemmingen