Cruisevakantie Piraeus

Piraeus, Athene

Piraeus heeft de grootste haven van de Middellandse Zee. Je vindt er de sporen terug van meer dan 2.000 jaar maritieme geschiedenis.

Cruisebestemming Piraeus

In de levendige havenstad Piraeus is van alles te beleven. Bezoek tijdens je cruise een van de stadsstranden en neem een duik in de azuurblauwe zee, ga naar het archeologisch museum, dompel je onder in de wereld van treinen in het spoorwegmuseum of wandel langs de bruisende kades in Pasalimani. Vanuit deze haven heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Plof neer op een gezellig terras en vergaap je aan de schitterende jachten onder het genot van een lokaal hapje en drankje.

Ook de shopliefhebber kan zijn hart ophalen in Piraeus. In het autovrije Sotiros Dios district vind je zowel kleine boetiekjes als grotere winkelketens en gezellige barretjes en restaurants terug. Nog energie over? Spring dan in de trein of metro voor een bezoek aan Athene. Binnen een kwartier sta je in de hoofdstad van Griekenland en behoort zelfs een bezoek aan de Akropolis tot een van de mogelijkheden tijdens je cruisevakantie over de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Piraeus

Pasalimani
Piraeus Archaeological Museum
Electric Railways Museum
Athene

Pasalimani

Vroeger was het de grootste militaire haven van Piraeus en in 1896 de plek waar de zwemonderdelen van de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden. Nu is Pasalimani - of de Baai van Zea - het kloppend hart van Piraeus en een fijne plek om te flaneren en iets te eten.

Wij vonden

Andere bestemmingen