Cruisevakantie Bari

Bari

De jonge, levendige universiteitsstad Bari ligt in het zuiden van Italië. Door een prettig stadsstrand, prachtige paleizen én de laatste rustplaats van onze Sinterklaas is de stad zeker een bezoek waard.

Cruisebestemming Bari

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Bari is de 12e eeuwse Sint Nicolaasbasiliek. De massieve witte kerk is speciaal gebouwd als laatste rustplaats voor Sint Nicolaas van Myra, bij ons beter bekend als Sinterklaas. Maar er is uiteraard meer te doen in Bari. Breng een bezoek aan het middeleeuwse Castello Svevo of wandel langs de boulevard en kijk toe hoe vissers hun vangst aan wal brengen.

In havenstad Bari staat verse vis uiteraard op het menu. Maar ook liefhebbers van bijzondere soorten pasta kunnen terecht in een van de vele restaurants en trattoria die de stad rijk is. Daarnaast staat de stad bekend om de geweldige burrata, een bol mozzarella gevuld met room. Na een uitgebreide lunch kun je vervolgens luieren in de zon aan een van de goudgele stadsstranden van Bari. Het dynamische karakter van de stad en de diversiteit aan activiteiten maakt Bari een verrassende bestemming tijdens je cruisevakantie over de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Bari

Basilica di San Nicola
Castello Svevo
Piazza Mercantile
Porto Vecchio

Basilica di San Nicola

De Sint Nicolaasbasiliek is gebouwd om de stoffelijke resten van de Sint Nicolaas van Myra te herbergen. De overblijfselen van ‘onze’ Sinterklaas schijnen een zoete substantie uit te scheiden met genezende krachten, die ook in deze tijd nog gevoeld wordt.

Wij vonden

Andere bestemmingen