Middenlandse Zee Cruise - Dubrovnik

Dubrovnik

De haven van Dubrovnik in varen tijdens je cruise vakantie is een van de beste ervaringen ooit. Deze stad, met haar terracotta daken, is werkelijk prachtig.

Cruisevakantie vanuit Dubrovnik

De prachtige stad Dubrovnik, ook wel de "Parel van de Adriatische Zee" genoemd, biedt bezoekers een schat aan toeristische attracties om te verkennen. Dubrovnik werd in de 7e eeuw gesticht en is door de eeuwen heen geregeerd door de Venetianen en de Hongaren, die elk hun sporen hebben nagelaten. De stad kende haar grootste groei in de 15e en 16e eeuw, een feit dat wordt weerspiegeld in de indrukwekkende architectuur en de aanwijzing als UNESCO-werelderfgoed.

Dubrovnik is populair om zijn spectaculaire ligging aan zee aan de Dalmatische kust, in combinatie met zijn suggestieve en historische oude stadsdeel. Het is de thuisbasis van de artistieke en intellectuele elite van Kroatiƫ en biedt tal van culturele activiteiten en festivals. Een ideale plek om je Middellandse Zee cruise te beginnen.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie!

De oude stadsmuren
Stradun
Game of Thrones
Kabelbaan

De oude stadsmuren

De oude stadsmuren van Dubrovnik zijn Ć©Ć©n van de bekendste kenmerken van de stad, met name sinds ze het decor waren van de populaire serie Game of Thrones. Deze eeuwenoude stadsmuren zijn op sommige plaatsen wel zes meter hoog en tot wel zes meter dik en dienden als een solide verdediging tegen indringers.

Wij vonden

Andere bestemmingen