Cruisevakantie Genua

Genua

Genua: de geboortestad van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus. Een passender vertrekpunt voor een cruisevakantie op de Middellandse Zee is er niet.

Cruisebestemming Genua

Genua is de oudste en grootste havenstad van Italië, prachtig gelegen in een baai aan de Italiaanse Rivièra. Vergaap je hier aan de vele stadspaleizen uit de Renaissance, die de stad de bijnaam ‘La Superba’ hebben opgeleverd. Slenter door de smalle, middeleeuwse straatjes en steegjes. En geniet van de allerbeste penne met pesto op een terrasje in de haven. Of ga lekker shoppen. Genua telt talloze leuke kleine winkels en boetiekjes, maar ook moderne ketens, hippe modewinkels en chique warenhuizen. 

Niet alleen vind je in Genua overal sporen uit het rijke verleden, ook tref je er volop moderne architectuur aan. En vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan het Acquario di Genova, een van Europa’s grootste aquariums waar je zeker 600 verschillende zeedieren kunt bewonderen. Van dolfijnen tot pinguïns, van haaien tot prachtig gekleurde tropische vissen. Genua is zonder meer een must-see tijdens jouw zonovergoten cruisevakantie over de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Genua

Acquario di Genova
Palazzo Reale
Porto Antico
Via Garibaldi

Acquario di Genova

Dolfijnen, haaien en roggen zijn slechts drie van de 6.000 soorten die in een van de grootste aquariums van Europa te bewonderen zijn. Een niet te missen bezienswaardigheid in Genua.

Wij vonden

Andere bestemmingen