Cruisevakantie Haifa

Haifa

Haifa ligt aan de westkust van Israël. Deze hippe havenstad is deels op de Karmelberg gebouwd, van waaruit je een fantastisch uitzicht hebt op de Middellandse Zee.

Cruisebestemming Haifa

Je bezoek aan Haifa is pas compleet als je de Baha’i Gardens hebt bezocht. Dit heiligdom staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zowel de schitterende tuinen met fantastische wandelpaden als de goud glinsterende gebouwen maken gegarandeerd diepe indruk. En aan de voet van de Karmelberg vind je de grot waar de bijbelse profeet Elia zijn tijd grotendeels in eenzaamheid zou hebben doorgebracht. 

Maar Haifa staat ook bekend om de vele stranden. Wandel langs de promenade, loop met blote voeten door de branding, of bestel een lekkere cocktail bij een strandtentje. Je kunt natuurlijk ook de lokale sfeer gaan opsnuiven op een van de vele straatmarkten van Haifa. Of ga genieten van de natuur in het nabijgelegen Mount Karmel National Park, waar archeologische opgravingen en pijnbomen en cipressen elkaar afwisselen. Genoeg te doen in Haifa, een populaire cruisebestemming voor cruises over de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Haifa

Baha’i Gardens
Stella Maris klooster
Grot van Elia
Madatech

Baha’i Gardens

Elk jaar bezoeken meer dan een half miljoen bezoekers deze tuinen op de hellingen van de Karmelberg. Van bovenop de berg loop je door 19 verschillende tuinen met een schitterend uitzicht op de baai en Haifa.

Wij vonden

Andere bestemmingen