Cruisevakantie Istanbul

Istanbul

Istanbul mag met recht uniek genoemd worden. Het is als enige stad ter wereld gelegen op twee continenten en daarmee een magische bestemming tijdens je cruisevakantie.

Cruisebestemming Istanbul

Istanbul. Constantinopel. Byzantium. De namen die Istanbul allemaal gehad heeft, zeggen genoeg over de rijke historie van deze kosmopolitische stad aan de Bosporus. De Grieken, Romeinen, Venetianen en Ottomanen hebben allemaal hun sporen nagelaten. Bezoek de 1.500 jaar oude Hagia Sophia, de betoverende blauwe moskee of dompel je onder in de glitter en glamour van weleer in het Topkapi paleis. De ondergrondse Basilica Cisterne, een wateropslag uit 532 is ook meer dan een bezoek waard.

Maar Istanbul is meer dan zijn verleden. Van afdingen voor een glinsterende sjaal in een van de vele bazaars tot flaneren over de İstiklal Caddesi, de mondaine winkelstraat van Istanbul. En ga vooral genieten van Turkse koffie en baklava in een van de vele barretjes en restaurants die de stad rijk is. Een bezoek aan het sprookjesachtige Istanbul vormt ongetwijfeld een van de hoogtepunten van jouw cruise over de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Istanbul

Hagia Sophia
Blauwe Moskee
Grote Bazaar
Basilica Cisterne

Hagia Sophia

Toen de Hagia Sophia werd gebouwd in 537 was het de grootste kathedraal ter wereld. Inmiddels is het een moskee, maar daarmee niet minder indrukwekkend. De 55 meter hoge koepelzaal alleen maakt dat je geen spijt zult krijgen van je bezoek aan dit monument.

Wij vonden

Andere bestemmingen