Cruisevakantie in Limassol

Limassol

Limassol is misschien wel de bekendste stad van het eiland Cyprus. De kilometers lange stranden, het helderblauw water, de cultuurhistorische highlights en het bruisende nachtleven maken dit tot de perfecte cruisebestemming.

Cruisebestemming Limassol

Van wandelen door het historische stadshart tot het bewonderen van het middeleeuwse kasteel met spectaculair uitzicht over de oude stad en de Middellandse Zee. Limassol biedt voor ieder wat wils. Flaneer over de boulevard en vergaap je aan de jachtboten in de haven. Of breng een bezoekje aan de dierentuin, het archeologisch museum of de nabijgelegen ruïnes van Kourion.

In Limassol is het ook genieten geblazen van de Cypriotische keuken. Proef in een van de vele taveernes verschillende mezze - kleine hapjes van vlees, vis of groenten. Zet je tanden in een portie sheftalia, een traditionele Cypriotische worst. Of koop pasteli, een zoete lekkernij van johannesbroodstroop. ‘s Avonds transformeert de stad in een fantastische uitgaansgelegenheid. Hier moet je eigenlijk wel gedanst hebben tijdens je cruise over de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Limassol

Kasteel Limassol
Heilig Klooster Sint Nicolaas van de Katten
Ruïnes Kourion
Fasouri Watermania Waterpark

Kasteel Limassol

Het huidige kasteel van Limassol dateert uit de 16e eeuw en werd gebouwd door de Ottomanen. Het wordt omringd door een park waar verschillende archeologische vondsten te zien zijn en herbergt het Medieval Museum van Limassol.

Wij vonden

Andere bestemmingen