Cruisevakantie Marseille

Marseille

Marseille is de grootste havenstad van Frankrijk, maar liefst 26.000 jaar geleden gesticht door de oude Grieken. Een levendige stad aan de schitterende Côte d’Azur - bomvol kunst en cultuur, historische bezienswaardigheden en hippe wijken. 

Cruisebestemming Marseille

In Marseille valt zoveel te beleven. Van eindeloos shoppen in de oude loodsen van Les Docks Marseille tot een bezoekje aan het spectaculaire Palais Longchamp. Van een wandeling door kunstenaarswijk Le Panier tot een duik nemen in de Middellandse Zee op stadsstrand Plage des Catalans. Beklim ook vooral de trappen van de prachtige kerk de Notre-Dame de la Garde en verwonder je over het uitzicht over de stad. Hou je van vis? Bestel dan een kom bouillabaisse, de beroemde vissoep uit Marseille.

En dan hebben we het nog niet gehad over Le Vieux Port, de oude haven van Marseille. Met meer boten dan je kunt tellen, dobberend op de schitterende blauwe Middellandse Zee. Kuier hier langs de eeuwenoude forten en de vuurtoren. Strijk neer op een van de vele gezellige terrassen. Of neem een kijkje bij culturele hotspot het MuCEM: het Museum van Beschavingen van Europa en de Middellandse Zee. De moderne architectuur van het museum vormt een schitterend contrast met de omringende oude gebouwen. Genoeg redenen om Marseille te bezoeken tijdens jouw cruisevakantie

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Marseille

Vieux port
Palais Longchamps
Plage des Catalans
Notre-Dame de la Garde

Vieux port

De oude haven van Marseille is na duizenden jaren nog altijd het hart van de stad. Het is de perfecte plek om na een dag vol indrukken neer te strijken met een sprankelend glas wijn.

Wij vonden

Andere bestemmingen