Cruisevakantie Napels

Napels

Napels is een overweldigende stad in het zuiden van Italië. Volgens de legende werd hier de pizza uitgevonden - alleen dat is al een goede reden om deze stad tot jouw cruisebestemming uit te roepen.

Cruisebestemming Napels

Je een weg banend door de nauwe straatjes, pleinen en steegjes van Napels, waan je je in het verleden. De paleizen, kerken en oude gebouwen benemen je de adem. Natuurlijk struikel je er ook over de musea. Van het Museo Archeologico Nazionale vol Romeinse kunst tot het middeleeuwse kasteel Castelnuovo. En wist je dat de pizza margherita hier vandaan komt? In 1889 bakte een pizzabakker uit Napels speciaal voor de koninklijke Margherita van Savoye een pizza met de drie kleuren van de Italiaanse vlag (mozzarella, tomaat, basilicum). Het begin van een wereldwijde hit. 

​​Tijd over? Verken dan vanuit Napels de romantische Amalfikust. Vergaap je aan de bizar goed bewaard gebleven Romeinse huizen, paleizen en winkels in Pompeï. Of beklim de Vesuvius, de beroemde vulkaan. Met zoveel indrukwekkende uitjes verdient Napels zeker een plekje op jouw bucket list voor cruisevakanties over de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Napels

Museo Archeologico Nazionale
Castelnuovo
Vesuvius
Pompeï

Museo Archeologico Nazionale

Het archeologisch museum van Napels is met dank aan de nabijheid van Pompeï een van de belangrijkste archeologische musea ter wereld. Het beschikt over een zeer imposante collectie vondsten uit de klassieke oudheid.

Wij vonden

Andere bestemmingen