Middellandse Zee Cruise - Palma de Mallorca - Cathedral of Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Mallorca is een eiland in de Middellandse Zee met een heerlijk klimaat, schitterende landschap en een overheerlijke keuken. Het is ook het grootste eiland van de Balearen. Hoofdstad Palma de Mallorca is dan ook een ideale haven om je cruise vakantie te beginnen.

Langs de schilderachtige kustlijn van Mallorca vind je dramatische kliffen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de azuurblauwe Middellandse Zee. Maar vooral de combinatie van cultuur en natuur is wat veel cruisepassagiers zo aantrekt. Historische steden en charmante dorpjes, middeleeuwse kerken, oude kastelen, kunstmusea en vervolgens een zonnebad op een ongerept strand, dat is Mallorca!

Op dezelfde dag kunnen je de glorieuze gotische kathedraal van de hoofdstad bezoeken en vervolgens zonnebaden op een ongerept strand. Wandel door het ommuurde middeleeuwse dorp Alcúdia, laat je vervolgens inspireren door een 15e-eeuws klooster of ontspan in de glamoureuze badplaats Puerto Portals.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie!

Kathedraal van Mallorca
Oude binnenstad van Alcudia
Klooster van Valldemossa

Kathedraal van Mallorca

De glorieuze Catedral de Mallorca (La Seo) kijkt uit over de Oude Haven en lijkt van een afstand een baken van geloof. Dit monumentale zandstenen gebouw dateert uit de 13e eeuw, maar werd pas in de 17e eeuw voltooid. De prachtige gotische gevel is versierd met beeldhouwwerk van Guillermo Sagrera.

Wij vonden

Andere bestemmingen