Cruisevakantie Ravenna

Ravenna

In Ravenna vind je de allermooiste mozaïeken van Europa. De gouden muren en plafonds glitteren je tegemoet in bijna elke kerk die je er bezoekt tijdens je cruisevakantie.

Cruisebestemming Ravenna

Ravenna wordt vaak overgeslagen door toeristen. Maar juist dat maakt de stad bijzonder aantrekkelijk. Anders dan in andere Italiaanse steden waar je soms meer toeristen dan inwoners treft, heb je hier de kans om de echte Italiaanse way of life op te snuiven. Bijvoorbeeld tijdens het picknicken in de tuin van het Theodorisch Mausoleum, winkelend langs het gouden strand van Cesenatico of als je een cappuccino drinkt op het Piazza del Popolo in het historisch centrum van de stad.

Deze stad bomvol historie heeft ook het nodige te bieden voor de jongere bezoeker. Mirabilandia, het best bezochte pretpark van Italië, ligt in Ravenna. Net als Safari Ravenna: een safaripark met meer dan 400 dieren. Heb je de tijd? Dan behoort zelfs een bezoek tot het nabijgelegen San Marino tot de opties. De vele restaurants, wijnbarretjes en trattoria’s zorgen dat ook de innerlijke mens aan zijn trekken komt als je deze stad bezoekt tijdens je cruisevakantie over de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Ravenna

Basilica di San Vitale
Museo TAMO
Mirabilandia
San Marino

Basilica di San Vitale

Een bezoek aan Ravenna is niet compleet zonder een bezoek aan de Basilica di San Vitale. De 6e eeuwse kerk staat bekend om de schitterende gouden mozaïeken op de muren rondom het altaar.

Wij vonden

Andere bestemmingen