Middellandse Zee Cruise - Venetië

Venetië

Bij een stad die zo mooi is als Venetië, is het moeilijk te weten waar te beginnen. Het beste is om gewoon een paar uur te dwalen door de betoverende straatjes, doorgangetjes en langs de kanalen te slenteren. Een onvergetelijke cruise vakantie!

Cruisevakantie vanuit Venetië

Venetië, een verbluffende stad aan de noordoostkust van Italië, is beslist een unieke bestemming voor een cruisevakantie. Vaar langs het kanaal in een gondel, ontdek de echte Italiaanse en Venetiaanse keuken en bovenal, geniet van de zon (en ook van de cultuur).

Venetië staat bekend als de stad die omringd wordt door water, dus als je alleen maar aan zee wilt zijn, heb je geluk. Wat de stranden betreft, is er in Lido een spectaculair stuk zandstrand met een lengte van 11 km. Het Lido van Venetië is een fantastische keuze voor een stranddag, met genoeg ruimte om te genieten van een dag zon, zee en strand. Bovendien vind je langs het strand een keur aan cafés en restaurants, waar je heerlijk van de plaatselijke keuken kunt genieten! Boek een zonnige cruisevakantie in de Middellandse Zee

Cruise vakantie Middellandse Zee - Venetie - cruise terminal

Terminal Venezia Passeggeri

Venetië is een van de drukste cruisehavens in het Middellandse Zeegebied, met bijna 500 vertrekkende schepen en 700.000 cruisepassagiers per jaar. Het U-vormige cruisebassin Marittima ligt aan de westkant van de stad, naast het parkeereiland Tronchetto en de verbindingsweg naar het vasteland. San Basilio ligt achter het witte schip net rechts van Marittima.

Bereikbaarheid Terminal Venezia Passeggeri

Bezienswaardigheden tijdens je cruise vakantie!

Basiliek van San Marco
Brug der zuchten
Canale Grande
Ponte di Rialto
Scuola Grande di San Rocco

Basiliek van San Marco

De Basiliek van San Marco, ongetwijfeld de bekendste kerk van Venetië en één van de bekendste ter wereld, was oorspronkelijk de privékapel van Ducale, versierd met Byzantijnse kunstschatten die deel uitmaakten van de buit die de Venetiaanse schepen meebrachten na de val van Constantinopel.

Wij vonden

Andere bestemmingen