Cruisevakantie Noord-Europa - Amsterdam

Amsterdam

Begin je cruise vakantie in Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, een van de populairste toeristische bestemmingen in Europa. Met zijn meer dan 40 musea, talrijke theaters en uitgaansgelegenheden, is Amsterdam het belangrijkste culturele centrum van het land.

Cruise vakantie vanuit Amsterdam

Bovendien is de stad beroemd om zijn vele goed bewaarde historische huizen, aangelegd in een patroon van concentrische segmenten in de vorm van een waaier en gebouwd op palen die door een bovenlaag van modder in de stevige, zanderige bodem tot 18 meter lager zijn geheid.

In totaal staan er zo'n 6.750 gebouwen uit de 16e tot 18e eeuw op een oppervlakte van 2.000 hectare, doorsneden door 160 grachten, waar op hun beurt talrijke woonboten aan liggen. Vele schilderachtige bruggen verbinden de 90 eilanden van de stad, waarvan acht oude houten basculebruggen, waaronder de Magere Brug, een van de meest gefotografeerde van de stad.

Amsterdam is een ideale haven om vanuit daar een Cruisevakantie Noord-Europa of Cruise naar de Middellandse zee te starten.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Amsterdam!

Rijksmuseum
Anne Frank huis
Van Gogh Museum
Het Nationaal Momument

Rijksmuseum

Een van de populairste attracties van Amsterdam - en zeker de belangrijkste kunstverzameling - het Rijksmuseum werd in 1798 opgericht om de enorme collectie zeldzame kunst en antiquiteiten van het land te huisvesten.

Wij vonden

Andere bestemmingen