Cruise vanuit Amsterdam

Vertrek dichtbij huis

Start je cruise lekker ontspannen, zonder zorgen over lange vluchten en overstappen.

Prachtige routes

Reis naar de mooiste bestemmingen in Noord-Europa en de Middellandse Zee.

Centrale ligging

Uitstekend bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer..

Ga op cruise en vertrek uit Amsterdam

Amsterdam, met zijn historische haven en prachtige waterwegen, vormt het perfecte startpunt voor je cruisevakantie. Van een avontuurlijke reis door Noorwegen tot sightseeing in Europese steden of een vakantie naar de zonnige Middellandse Zee, met een cruise vanuit Amsterdam ligt de wereld aan je voeten. Hier vind je alles wat je wilt weten over cruises die vertrekken uit Amsterdam, plus een aantal handige tips voor je reis.

Cruise Amsterdam

Waar vertrek je?

Met een cruise vanuit Amsterdam begint jouw avontuur middenin de oude binnenstad. De Passenger Terminal Amsterdam ligt namelijk aan de Piet Heinkade, op loopafstand van het Centraal Station van Amsterdam en het historische stadscentrum. Stap op de tram of wandel te voet naar de historische binnenstad om de sfeer van de stad te proeven voordat je cruise van start gaat.

BEKIJK OP GOOGLE MAPS

Welke cruises vertrekken uit Amsterdam?

Bereikbaarheid en parkeren

Parkeren

Kom je met de auto naar de cruisehaven, dan wil je natuurlijk weten waar je je auto het beste kunt parkeren. De dichtstbijzijnde optie is de Piet Heingarage. Deze parking ligt pal aan de cruise terminal en is voorzien van 24 uur per dag cameratoezicht. De tarieven zijn ca. ‚ā¨5 per uur, met een maximum van ‚ā¨50 per dag.

Interparking IJ-oever Centrum ligt op slechts vijf minuten lopen van de cruise terminal. Je kunt van tevoren je parkeerplaats reserveren en de parkeergarage is een tikkeltje goedkoper: ‚ā¨5 per uur, met een maximum tarief van ‚ā¨40 per dag.

Een andere optie is Q-Park Oostenburg. Deze parkeergarage ligt op ongeveer 20 minuten lopen van de haven en je kunt hier je parkeerplaats vooraf reserveren. Het maximale dagtarief is ‚ā¨45 per dag.

Openbaar vervoer

Een voordeligere optie om naar de vertrekhaven te reizen, is met het openbaar vervoer. De Passenger Terminal Amsterdam ligt op slechts 1,4 kilometer wandelen van het centraal station, waardoor het uitstekend te bereiken is vanaf het Centraal Station Amsterdam.. Te voet wandel je in circa 20 minuten naar de haven, maar je kunt natuurlijk ook een tram pakken. Na nog geen 10 minuten stap je pal voor de deur van de haven uit en kan jouw cruisevakantie beginnen.

Hotelovernachting in Amsterdam

Met een vertrek vanuit Amsterdam ga je ontspannen je cruisevakantie van start. Je hoeft je geen zorgen te maken om lange wachtrijen op het vliegveld, sjouwen met bagage of vluchten met overstappen; jouw cruise start gewoon vanaf eigen bodem Wil je je vakantie nog een stukje verlengen of wil je ervan verzekerd zijn dat je op tijd bij de cruise port bent? Boek dan een hotelovernachting voordat je op cruise gaat. Zo heb je nog meer tijd om de gezellige hoofdstad te ontdekken!

Hotels dichtbij de vertrekhaven van Amsterdam

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Rijksmuseum
Anne Frank Huis
Van Gogh Museum
Het Nationaal Momument

Rijksmuseum

Een van de populairste attracties van Amsterdam - en zeker de belangrijkste kunstverzameling - het Rijksmuseum werd in 1798 opgericht om de enorme collectie zeldzame kunst en antiquiteiten van het land te huisvesten.

Boek je cruise vanuit Amsterdam

Bekijk hier onze cruises uit Amsterdam en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden

Andere bestemmingen