Cruise Hamburg

Hamburg

In het Duits bekend als Tor zur Welt - de Poort naar de Wereld - is Hamburg de meest kosmopolitische metropool van Duitsland. Bezoek Hamburg voor architectonische bezienswaardigheden, zoals het torenhoge neorenaissance Hamburg Rathaus en de barokke kerk van St. Michael.

Cruisevakantie vanuit Hamburg

Genesteld langs de rivier de Elbe ligt het prachtige Hamburg, de op één na grootste stad van Duitsland. Je kunt nauwelijks zien dat deze verlichte metropool zijn geschiedenis terugvoert tot het jaar 831. En hoewel er veel moderne gebouwen te zien zijn, zoals de langverwachte Elbphilharmonie langs het water, is het de oudere cultuur van Hamburg die het meest opwindend kan zijn. Breng eens een bezoek aan de Visafslag en Vismarkt, een openluchtmarkt waar al sinds 1703 lokale waren worden verkocht. Je bezoek belooft authentieke lokale cultuur, want het is niet zomaar een markt. Het is een buurtgebeuren, een geweldige plek om de plaatselijke kleur op te snuiven. En dat betekent dat je het geluk zou kunnen hebben om 's ochtends een rockband te zien spelen, naast de lokale bevolking die 's avonds de vangst van de dag uitzoekt. Modelliefhebbers mogen het spectaculaire Miniatur Wunderland niet missen, een enorme modeltentoonstelling die bezoekers verstomd doet staan van detail en realisme. Natuurlijk is er ook historische architectuur en een prachtige botanische tuin in Park Planten un Blomen. Met voor elk wat wils, is er geen twijfel mogelijk dat je een Guten Tag zult hebben in Hamburg!

Tijdens eens cruisevakantie door de Oostzee of een cruise door Noord-Europa is Hamburg een must-visit! Tijdens je cruise zul je dan waarschijnlijk ook cruisen naar Stockholm, nog zo'n geweldige stad om te bezoeken.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie Hamburg

Hafencity
Miniatur Wunderland
Elbphilharmonie
Rathaus
Binnenstad

Hafencity

De haven van Hamburg, de Hamburger Hafen - ook bekend als "HafenCity" - beslaat 100 vierkante kilometer getijdehaven en staat bekend als de toegangspoort tot Duitsland. Het is ook de plek waar veel van de meest bezochte toeristische attracties van de stad te vinden zijn, en op zomeravonden en in het weekend is het er vol met lokale bewoners die zich ontspannen.

Wij vonden

Andere bestemmingen