Cruisevakantie Southampton

Southampton

Southampton is al 1.000 jaar een van de belangrijkste havens van het Verenigd Koninkrijk. Van oude stadsmuren tot moderne superjachten in de haven: in deze Zuid-Engelse stad gaan het heden en verleden moeiteloos in elkaar over.

Cruisebestemming Southampton

Vervlogen tijden komen tot leven in Southampton. De havenstad heeft een rijke historie op het gebied van cruises. Beklim via de oude stadspoort Bargate de 14e eeuwse stadsmuren en je waant je heel even terug in de Middeleeuwen. Datzelfde gevoel roept het goed bewaarde middeleeuwse Merchant's House op. Net als een bezoekje aan het Tudor House Museum met kruidentuin. 

Southampton heeft nog meer te bieden. Bewonder hedendaagse kunst in de City Art Gallery, oude vliegtuigen in het Solent Sky Museum of ontdek alles wat er te weten valt over de Titanic in het SeaCity museum. Genoeg cultuur gesnoven? Je reis naar Southampton is niet compleet zonder een klassieke Engelse dish. Wat dacht je van fish en chips in een van de vele pubs? Een pot thee met scones en room? Of bestel een full English breakfast - daar kun je úren op vooruit.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Southampton

Merchant’s House
SeaCity Museum
Tudor House Museum
Steamship Shieldhall

Merchant’s House

Het middeleeuwse Merchant’s House is een van de oudste gebouwen van Southampton. Het huis is volledig teruggebracht naar de oorspronkelijke 14e eeuwse stijl.

Wij vonden

Andere bestemmingen