Cruisevakantie Warnemünde

Warnemünde

Warnemünde is het best bewaarde geheim van jouw cruise over de Oostzee. Deze charmante badplaats met het breedste strand van Duitsland is meer dan een bezoek waard.

Cruisebestemming Warnemünde

Het gemoedelijke Warnemünde is de perfecte stad om lekker doorheen te kuieren. De vakwerkhuizen langs de Alte Strom, de twee kilometer lange boulevard vol leuke winkeltjes en terrassen en het mooie brede strand maken de oude vissersplaats een van de meest ontspannen uitjes van je cruisevakantie. Warnemünde beschikt over een nog werkende vuurtoren uit 1897. Beklim de toren voor een prachtig uitzicht over de Oostzee.

Warnemünde ligt dicht tegen Rostock aan. Wil je de kans grijpen om ook daar nog even de lokale sfeer te proeven? Met de trein sta je binnen 20 minuten in het centrum van deze oude Hanzestad met de oudste universiteit van Duitsland en zijn schitterende 13e eeuws Rathaus. Sluit vervolgens deze ongedwongen dag van je cruisevakantie door Noord-Europa af in een van de gezellige Biergartens waar je ruime keuze hebt uit een groot aantal lokale bieren en natuurlijk Bratwurst.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Warnemünde

Alter Strom
Vuurtoren van Warnemünde
Teepott
Rostock

Alter Strom

Duitsers noemen de Alter Strom ook wel de ‘flaneermijl’. Vroeger was het de enige vaarroute naar de haven van Rostock. Nu kun je er winkelen, wandelen en neerstrijken op een terras.

Wij vonden

Andere bestemmingen