Cruisevakantie Zeebrugge

Zeebrugge

Zeebrugge is een kleine badplaats aan de kust van België. Cruisepassagiers die hier aanmeren maken vaak van de gelegenheid gebruik om het bijzonder bezienswaardige Brugge te bezoeken.

Cruisebestemming Zeebrugge

Zeebrugge heeft een prettig zandstrand en je kunt er de beste vis van België eten, maar de echte bezienswaardigheden liggen 15 kilometer verderop in het pittoreske Brugge. Het is dat Brugge al bestond anders Anton Pieck het zeker bedacht. De middeleeuwse torenspitsen, de grachten en de trapgevels van de herenhuizen langs de kades. Het is allemaal even sprookjesachtig. Het betoverende Brugge is dan ook een genot om doorheen te wandelen tijdens je cruise door Noord-Europa.

Brugge heeft talloze bezienswaardigheden. Beklim bijvoorbeeld het 13e eeuwse Belfort voor een mooi uitzicht over het historische centrum. Ga naar het Groeningemuseum en sta oog in oog met de schilderijen van Jan van Eyck en Hieronymus Bosch. Boek een rondleiding in het chocolademuseum of maak een boottochtje over de Brugse reien. Aan het eind van de dag strijk je neer op een terrasje aan de markt om te genieten van een Belgisch speciaalbiertje en lokale specialiteiten als friet met stoofvlees, mosselen of Gentse Waterzooi.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Zeebrugge

Belfort
Groeningemuseum
Museum Sint-Janshospitaal
Begijnhof

Belfort

Je moet er even een 366 treden tellende trap voor beklimmen, maar dan mag je genieten van het mooiste uitzicht over Brugge vanaf deze 13e eeuwse klokkentoren.

Wij vonden

Andere bestemmingen