Cruisevakantie Santa Cruz de Tenerife

Santos

Santos is misschien wel de mooiste Braziliaanse havenstad die je bezoekt tijdens jouw transatlantische cruise. Van mooie stranden tot een prachtig gerestaureerd historisch centrum: in Santos vermaak je je zeker.

Cruisebestemming Santos

Santos werd rijk door de export van koffie. En dat zie je nog steeds terug in de welvaart die de stad uitademt. Uit de haven vertrokken schepen barstensvol vaten met koffiebonen naar de rest van de wereld om aan de enorme vraag naar het zwarte goud te voldoen. Je kunt nog altijd een bezoekje brengen aan het koffiemuseum om meer te ontdekken over de geschiedenis van koffie of om te leren hoe je een bakkie zet als een echte barista.

Santos is ook onlosmakelijk verbonden met voetbal. Zo begon de bekende speler Neymar zijn voetbalcarrière bij Santos FC - iets waar de inwoners nog altijd trots op zijn. En de Braziliaanse voetbalheld Pelé speelde hier jarenlang. Genoeg redenen om het stadion van de club te gaan bewonderen. Maar vergeet ook niet om van het betoverende uitzicht over de stad te genieten vanaf de Monte Serrat, te verdwalen in de oude straatjes van het centrum of het leuke historische trammetje te pakken om zo de stad te beleven. Santos is een veelzijdige cruisebestemming van jouw cruise.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Santos

Coffee Museum
Monte Serrat
Ponta da Praia Beach
Linha Turística de Bonde

Coffee Museum

Vroeger werd in deze koffiebeurs koffie verhandeld. Nu is het een museum dat volledig is gewijd aan de geschiedenis van koffie in Brazilië. Je kunt er ook oude koffieapparaten en verschillende soorten koffie bekijken.

Wij vonden

Andere bestemmingen