Dubai cruise

Cruise vanuit Dubai

Ga op cruise vanuit Dubai

Dankzij de strategische ligging aan de Perzische Golf, was Dubai in de oudheid al een handelspost. Tegenwoordig is deze futuristische stad in de woestijn een soort achtste wereldwonder.

Ontdek Dubai

Van de World Islands - opgespoten eilanden in de vorm van een wereldkaart - tot de bloemenzee van de Dubai Miracle Garden en het zwembad op de 76e verdieping van de 828 meter hoge Burj Khalifa. Tijdens je cruise in Dubai blijf je van de ene verbazing in de andere vallen. De bloedhete stad beschikt zelfs over een indoor skihal met een kunstmatig aangelegde berg erin. En door de indrukwekkende wolkenkrabbers en hypermoderne architectuur zou je het bijna vergeten, maar Dubai heeft ook nog een historische kern waar je onder andere het 18e eeuwse Al Fahidi fort kunt bezoeken.

Als er een ding is dat je in Dubai gedaan móet hebben, is het winkelen. Dubai Mall is met 1.200 winkels een van de grootste winkelcentra ter wereld. Maar struin vooral ook rond in een van de meer traditionele souks. Bewonder glinsterende sieraden en horloges in de gold souk, laat je bedwelmen door de exotische geuren van de spice souk of zoek een nieuw parfum uit in de perfume souk. In Dubai kan echt iedereen zich vermaken tijdens een cruisevakantie door de Emiraten.

Doha cruise port

Dubai Cruise Terminal

De Dubai Cruise Terminal is gelegen in Port Rashid. Het wordt beschouwd als een van de top 5 luxe cruise havens om aan te meren. Meer dan 500.000 mensen per jaar meren aan bij de Dubai Cruise Terminal. De haven van Dubai faciliteit biedt een koffiebar, een deli/lunch operatie, en gratis internet op vijf terminals in het business center. Er is een wisselkantoor, een geldautomaat en een conciërge die je kan helpen met dagtochten. De haventerminal biedt twee gratis shuttles aan, één naar Mercato Mall en één naar City Center Drive.

Meer informatie

Bezienswaardigheden Dubai

Palm eilanden Dubai

Palm Jumeirah

Palm Jumeirah is een kunstmatig opgespoten eilandengroep in de vorm van een palmboom voor de kust van Dubai. Enkele van de meest luxe resorts zijn te vinden op deze eilanden.

Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden

Met 2.000 vierkante meter is de Dubai Miracle Garden de grootste natuurlijke bloementuin ter wereld. En dat middenin de woestijn. Deze bloemenpracht mag je niet overslaan bij je bezoek aan Dubai.

Burj Khalifa

Burj Khalifa

Over de Burj Khalifa kun je alleen in superlatieven praten. Hoogste gebouw ter wereld, hoogste restaurant ter wereld, langste lift, meeste verdiepingen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het is duidelijk dat deze 828 meter hoge toren een plek is waar je geweest moet zijn

Al Fahidi Fort

Al Fahidi Fort

Middenin het hypermoderne Dubai vind je dit uit 1787 daterende fort. Het is een must see voor iedereen die meer wil weten over het Dubai van lang vervlogen tijden.

Bekijk alle cruises uit Dubai

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden