Cruise Istanbul

Cruise vanuit Istanbul

Ga op cruise vanuit Istanbul

Istanbul mag met recht uniek genoemd worden. Het is als enige stad ter wereld gelegen op twee continenten en daarmee een magische bestemming tijdens je cruisevakantie.

Ontdek Istanbul

Istanbul. Constantinopel. Byzantium. De namen die Istanbul allemaal gehad heeft, zeggen genoeg over de rijke historie van deze historische stad aan de Bosporus. De Grieken, Romeinen, Venetianen en Ottomanen hebben allemaal hun sporen nagelaten. Bezoek de 1.500 jaar oude Hagia Sophia, de betoverende blauwe moskee of dompel je onder in de glitter en glamour van weleer in het Topkapi paleis. De ondergrondse Basilica Cisterne, een wateropslag uit 532 is ook meer dan een bezoek waard.

Maar Istanbul is meer dan zijn verleden. Van afdingen voor een glinsterende sjaal in een van de vele bazaars tot flaneren over de İstiklal Caddesi, de mondaine winkelstraat van Istanbul. En ga vooral genieten van Turkse koffie en baklava in een van de vele barretjes en restaurants die de stad rijk is. Een bezoek aan het sprookjesachtige Istanbul vormt ongetwijfeld een van de hoogtepunten van je Middellandse Zee cruise.

Bezienswaardigheden Istanbul

Hagia Sophia

Hagia Sophia

Toen de Hagia Sophia werd gebouwd in 537 was het de grootste kathedraal ter wereld. Inmiddels is het een moskee, maar daarmee niet minder indrukwekkend. De 55 meter hoge koepelzaal alleen maakt dat je geen spijt zult krijgen van je bezoek aan dit monument.

Blauwe Moskee Istanbul

Blauwe Moskee

Duizenden blauwwitte Iznik tegels geven de Sultan Ahmet moskee een blauwe gloed. Daarom is de moskee beter bekend onder de bijnaam: blauwe moskee. Het is een van de mooiste moskeeën van Istanbul.

Istanbul - Grote Bazaar

Grote Bazaar

Een bezoek aan Istanbul is niet compleet zonder een rondje afdingen op de Grote Bazaar. Met meer dan 4.000 winkeltjes verspreid over 61 straatjes ga je er zeker slagen.

Basilica Cisterne

Basilica Cisterne

De Basilica Cisterne is een ondergrondse wateropslag uit de 6e eeuw na Christus en aangelegd door Keizer Justinianus. De schitterende zuilenrijen die in het water staan geven het een betoverende uitstraling.

Bekijk alle cruises uit Istanbul

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden