Gran Canaria

Cruise vanuit Las Palmas

Ga op cruise vanuit Las Palmas

Las Palmas is een van de best bewaarde geheimen van Gran Canaria. Omdat het minder populair is dan de resorts en stranden in het zuiden van het eiland, snuif je hier echt nog de lokale Canarische sfeer op.

Ontdek Las Palmas

Las Palmas is gesticht in 1478 en kent een roemrijke geschiedenis. De Nederlanders hebben de stad ooit één week lang veroverd tijdens de Tachtigjarige Oorlog en Columbus deed de stad tweemaal aan tijdens zijn ontdekkingsreis naar Amerika. Een bezoek aan het huis waar Columbus verbleef - Casa-Museon de Colón - mag dan ook niet ontbreken als je Las Palmas aandoet tijdens je cruisevakantie door de Canarische Eilanden

Vervolg je bezoek via de Calle Mayor de Triana. In deze statige winkelstraat vind je moderne winkelketens in prachtige historische panden. Meer op zoek naar lokale winkels en kleine boetiekjes? Sla dan alle zijstraatjes en steegjes niet over. Al struinend door het hart van de stad kom je vanzelf in het oudste gedeelte van Las Palmas - La Veguata - met de imposante Santa Ana kathedraal. Wie na alle indrukken nog wat wil luieren op het strand kan kiezen uit het gezellige stadsstrand las Canteras of voor de liefhebbers van rust en natuur de wat verder weg gelegen stranden La Isleta en Playa del Confital

Bezienswaardigheden Las Palmas

Casa-Museon de Colón

Casa-Museon de Colón

Op zowel de heen- als de terugreis van zijn ontdekkingsreizen naar Amerika verbleef Christoffel Columbus in dit huis. De woning zelf is een schitterend voorbeeld van Canarisch architectuur en huist een permanente tentoonstelling over Columbus. 

Calle Mayor de Triana

Calle Mayor de Triana

In deze autovrije winkelstraat kun je niet alleen winkelen tot je erbij neervalt, maar ook de prachtige modernistische panden uit met name de jaren 30 bewonderen.

Santa Ana kathedraal

Santa Ana kathedraal

Aan de belangrijkste kerk van Las Palmas werd meer dan 350 jaar gebouwd. Iets wat terug te zien is aan de verschillende stijlen die te herkennen zijn in het bouwwerk. Vergeet niet om de lift te nemen naar de top van de klokkentoren voor een adembenemend uitzicht.

Playa del Confital

Playa del Confital

Las Palmas beschikt over een aantal mooie stadsstranden, maar de mooiste is Playa del Confital. Het strand is alleen lopend te bereiken, maar de rust en het natuurschoon maken het de wandeling waard.

Bekijk alle cruises uit Las Palmas

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden