cruise Malllorca

Cruise vanuit Mallorca

Ga op cruise vanuit Mallorca

Mallorca is een eiland in de Middellandse Zee met een heerlijk klimaat, schitterende landschap en een overheerlijke keuken. Het is ook het grootste eiland van de Balearen. Hoofdstad Palma de Mallorca is dan ook een ideale haven om je cruise vakantie te beginnen.

Ontdek Mallorca

Langs de schilderachtige kustlijn van Mallorca vind je dramatische kliffen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de azuurblauwe Middellandse Zee. Maar vooral de combinatie van cultuur en natuur is wat veel cruisepassagiers zo aantrekt. Historische steden en charmante dorpjes, middeleeuwse kerken, oude kastelen, kunstmusea en vervolgens een zonnebad op een ongerept strand, dat is Mallorca!

Op dezelfde dag kunnen je de glorieuze gotische kathedraal van de hoofdstad bezoeken en vervolgens zonnebaden op een ongerept strand. Wandel door het ommuurde middeleeuwse dorp Alcúdia, laat je vervolgens inspireren door een 15e-eeuws klooster of ontspan in de glamoureuze badplaats Puerto Portals.

Bezienswaardigheden Mallorca

Kathedraal van Mallorca

Kathedraal van Mallorca

De glorieuze Catedral de Mallorca (La Seo) kijkt uit over de Oude Haven en lijkt van een afstand een baken van geloof. Dit monumentale zandstenen gebouw dateert uit de 13e eeuw, maar werd pas in de 17e eeuw voltooid. De prachtige gotische gevel is versierd met beeldhouwwerk van Guillermo Sagrera.

Oude binnenstad van Alcudia

Oude binnenstad van Alcudia

Alcúdia, omgeven door weelderig groen en dennenbossen, is een van de meest schilderachtige steden van Mallorca. Deze prachtig bewaard gebleven ommuurde middeleeuwse stad staat ook bekend om zijn interessante historische monumenten, heerlijke keuken, en traditionele festivals.

Klooster van Valldemossa

Klooster van Valldemossa

In een schilderachtige omgeving tussen het Tramuntana-gebergte en de Middellandse Zee, is het historische dorp Valldemossa gevuld met charme. Steile voetgangersstraten en gebouwen met oude stenen gevels zorgen voor een bijzondere ambiance. Het bergachtige gebied heeft een weelderige vegetatie, en de hellingen leiden naar beneden naar stranden en baaien.

Bekijk alle cruises uit Mallorca

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden