Cruise naar Muscat

Cruise vanuit Muscat

Ga op cruise vanuit Muscat

Muscat, de aantrekkelijke hoofdstad van Oman, is een stad die doordrenkt is met het middeleeuwse erfgoed van het Midden-Oosten.

Ontdek Muscat

Muscat is de hoofdstad van Oman met ongeveer 3,1 miljoen inwoners. Het is een vooruitstrevende, progressieve stad die zeer geliefd is bij haar inwoners. Het is werkelijk een fascinerende plaats en een bestemming op zich. De mensen zijn vriendelijk en meer dan bereid om hun geweldige land te laten zien. Het is de parel van het Midden-Oosten! Tijdens je cruise zul je waarschijnlijk ook cruisen naar Dubai en Doha, eveneens geweldige plekken om te bezoeken.

Bezienswaardigheden Muscat

New National Museum

New National Museum

Leer meer over het verleden van Oman in het elegante New National Museum in Old Muscat. Bekijk de prachtig gepresenteerde archeologische artefacten, manuscripten en scheepsmodellen tijdens je Muscat cruise. Vergeet ook niet een foto te nemen van het Al Alam Palace met zijn blauwe en gouden zuilen tegenover het museum.

Kabsa in Oman

Lokale keuken

Het traditionele gerecht van Oman is majboos (ook kabsa genoemd), basmatirijst met gekruid rundvlees, kip of vis - typisch lokaal gevangen kreeft, makreel of Red Snapper - geserveerd met yoghurtsaus. Na de maaltijd kun je je oppeppen met een kopje kahwa, de lokale koffie gemengd met kardemompoeder, geserveerd met dadels en zoetigheden.

Souq Muscat

Shoppen in de souqs

Ga naar de Mutrah Souq, de oudste markt van Muscat en een van de meest karaktervolle souqs in de regio. Snuffel rond tussen een verscheidenheid aan goederen en souvenirs zoals wierook, parfums, gouden en zilveren sieraden, Omaanse hoeden en sierlijke decoratieve lampen met traditionele geometrische patronen. Of ga uitgebreid winkelen in The Avenues of in een van de andere moderne winkelcentra.

Bekijk alle cruises uit Muscat

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden