Cruisevakantie San Juan

Cruise vanuit San Juan

Ga op cruise vanuit San Juan

San Juan is de hoofdstad van Puerto Rico, een zonovergoten Caribisch eiland dat onder de bescherming van de Verenigde Staten valt. De bijnaam ‘eiland van betovering’ is zeer terecht: hier kom je los van alles.

Ontdek San Juan

Van een middeleeuws fort op hoge kliffen bezoeken, tot het bekijken van avant-garde street art en smullen van authentieke gerechten uit de Puerto Ricaanse keuken zoals mofongo, varkensvlees met gefrituurde groene bakbananen. Het kan allemaal in San Juan. Het oude deel van deze Amerikaanse stad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Hier kun je uren struinen door authentieke straatjes, langs felgekleurde huizen en stuit je af en toe nog op de 400 jaar oude Muralla, de oude stadsmuur.

Zoals elke Caribische cruisebestemming beschikt ook San Juan over droomstranden. Ga bijvoorbeeld naar Escambrón Beach, dichtbij het hart van de stad. Zodra je je tenen onderdompelt in het kristalheldere water, ben je Nederland totaal vergeten. Hoewel je niet snel bent uitgekeken in San Juan is het mogelijk om vanaf daar meer van Puerto Rico te ontdekken tijdens jouw cruise door de Caribbean. Ga bijvoorbeeld zwemmen in de watervallen van tropisch regenwoud El Yunque. Of boek een catamaran- of snorkeltour.

Bezienswaardigheden San Juan

Castillo San Felipe del Morro

Het 16e eeuwse El Morro fort weerstond aanvallen van het Nederlandse, Britse en later zelfs Amerikaanse leger. Vandaag de dag staat het op de UNESCO werelderfgoedlijst en is het alleen vanwege het uitzicht een hoogtepunt tijdens je bezoek aan San Juan.

Museo de las Américas

Museo de las Américas

Een must see voor de geschiedenisliefhebber. Het Museo de las Americas gaat dieper in op de geschiedenis van Noord- en Zuid-Amerika. Van de oorspronkelijke bewoners tot aan Afrikaanse en Europese invloeden.

Stranden van El Escambrón

Stranden van El Escambrón

Wuivende palmbomen, kristalhelder water, een 17e eeuws fort in de verte. Wat wil je nog meer? Het is puur genieten op het strand van El Escambrón.

Paseo del Morro

Paseo del Morro

De Paseo del Morro is een wandelpad dat je langs de rand van de oude stad en de indrukwekkende dikke verdedigingsmuren van het San Felipe del Morro fort leidt en vanaf waar je een mooi uitzicht hebt op de baai van San Juan.

Bekijk alle cruises uit San Juan

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden