Cruise Stockholm

Cruise vanuit Stockholm

Ga op cruise vanuit Stockholm

Er is gewoon iets met Stockholm, de hoofdstad en het kloppende hart van Zweden. Het is een intellectuele stad zoals Berlijn en boordevol culturele schatten zoals Rome. Het is een leider in de designwereld die het Scandinavische minimalisme op de kaart zette.

Ontdek Stockholm

Stockholm herbergt een waaier van musea, historische gebouwen, en echt heerlijk eten, verspreid over de 14 verbonden eilanden waaruit ze bestaat. Stockholm is ook een pionier in de foodie scene, waar dure delicatessen en down-to-earth straatvoedsel met elkaar botsen.

Ook al bestaat de stad al sinds de 13e eeuw, in Stockholm gaan historie en een bruisende, moderne energie hand in hand. Tijdens je cruise en bezoek aan Stockholm mag je een wandeling door de geplaveide straten van Gamla Stan, de Oude Stad, niet missen. Breng een middag door in het Nationalmuseum of het Vasa Museum, en je zult vertrekken met meer kennis over Vikingen en Zweedse kunst dan je ooit voor mogelijk hield.

Stockholm, de hoofdstad van Zweden, is een perfecte bestemming om te bezoeken tijdens een cruisevakantie Oostzee.

Bezienswaardigheden Stockholm

Gamla Stan Stockholm

Een bezoek aan Old Town is must tijdens je cruise vanuit Stockholm. Het historische centrum staat oook wel bekend als Gamla Stan. Wandel door de met kinderkopjes geplaveide straten, omgeven door honderden jaren geschiedenis, plus een overvloed aan moderne snufjes, waaronder restaurants, galerieën en cafés die gewoon op je wachten om te verkennen.

Vasa Museum Stockholm

Vasa Museum

Op het eiland Djurgarden ligt het enige intacte Vikingschip ter wereld, dat ondanks het zinken in 1628 nog in opmerkelijk goede staat verkeert. Het is het meest bezochte museum in Scandinavië, dus wees voorbereid op drukte. Een rondleiding is een goede manier om meer te weten te komen over de gedetailleerde geschiedenis van het museum.

National Museum Stockholm

National Museum

Kunstliefhebbers en nieuwelingen in de geschiedenis van Zweden zullen versteld staan van 's werelds grootste collectie van Zweedse kunst in het Nationaalmuseum, waar sculpturen, schilderijen en gemengde media werken dateren van honderden jaren zijn tentoongesteld voor iedereen om van te genieten. Duik hier in de rijke kunstgeschiedenis van Stockholm.

Stockholm Palace

Stockholm Palace

De koninklijke familie van Zweden heeft sinds de jaren 1600 in dit paleis gewoond en noemt Kungliga Slottet (Stockholm Palace) ook vandaag nog haar thuis. In de namiddag is er een fascinerende ceremonie van de wisseling van de wacht. Rondleidingen door het paleis zijn een gestructureerde, slimme manier om zo veel mogelijk van de meer dan 600 uitgebreide paleiskamers te zien.

Skansen Stockholm

Skansen

Dit openluchtmuseum en deze dierentuin laten zien hoe het leven was voordat de industrialisatie het land overspoelde. Elk jaar komen er meer dan een miljoen mensen naar Skansen om over het terrein te wandelen. Als je wilt, kun je een rondleiding met gids krijgen, maar je kunt ook op eigen houtje gaan en kijken naar reënactments van historische gebeurtenissen of exotische dieren langs de weg.

Bekijk alle cruises uit Stockholm

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden