Door |Geüpdatet op: 25 oktober, 2022|4.7 min leestijd|

Een vakantie in Griekenland betekent relaxen op de mooiste stranden, zwemmen in de helderblauwe zee en wegdromen bij fascinerende bezienswaardigheden. En dat alles natuurlijk met een geweldig hotel als uitvalsbasis. We hebben vijf van de mooiste resorts in Griekenland voor je op een rijtje gezet: Hotel Achtis, Ola All Suite, Casa Cook, Oxygen Seaside en Mitsis Norida Beach. Lees snel verder en boek jouw droomvakantie!

1. Hotel Achtis (Chalkidiki)

Op zoek naar de mooiste hotels van Griekenland? Dan is Hotel Achtis op het zonovergoten Chalkidiki een absolute aanrader. Dit intieme hotel ligt als een verborgen schat midden in de weelderige natuur. Zodra je de poort opent, sta je in een oase van rust. Een schitterende tuin met prachtig groen en hoge palmbomen zorgen voor het ultieme vakantiegevoel. Er zijn genoeg ligbedden om heerlijk te relaxen en een fijn zwembad voor een verfrissende duik. De romantische inrichting zorgt voor een zwoele zomersfeer en het vriendelijke personeel staat altijd voor je klaar. Regelmatig worden er gezellige barbecues of Griekse avonden georganiseerd. Stap ook even buiten dit paradijs voor een bezoekje aan aan Afitos, het knusse stadje vol smalle straatjes en leuke winkeltjes. Of wandel een kwartiertje door de mooie natuur en strijk neer op één van de mooie stranden op Chalkidiki om heerlijk te ontspannen. Bij Hotel Achtis vind je alle ingrediënten voor een magische vakantie!

Bovenaanzicht van het zwembad in hotel Achtis op Grieks eiland Chalkidiki

Foto: hotel Achtis op Chalkidiki

2. Olea All Suite Hotel (Zakynthos)

Voor liefhebbers van luxe is dit misschien wel het beste hotel van Griekenland. Tijdens een verblijf bij Olea All Suite Hotel word je namelijk compleet in de watten gelegd. Ultieme ontspanning! Het hotel ligt op het eiland Zakynthos, omgeven door schilderachtige wijngaarden en olijfbomen. Geniet vanuit één van de schitterende zwembaden van het adembenemende uitzicht over de helderblauwe zee. Sommige kamers hebben zelfs een privézwembad. Trek ‘s ochtends je donszachte badjas aan en boek een heerlijke beautybehandeling of massage in de luxe spa. Helemaal ontspannen en toe aan wat vertier? Wandel dan naar het strand of het knusse dorpje Tsilivi, beiden op een paar minuten afstand van het hotel. Of huur een fiets en ontdek de bezienswaardigheden op Zakythos. Wanneer je terugkomt staat er een heerlijk kopje koffie of een cocktail voor je klaar bij één van de bars van het hotel. Dat is pas écht vakantie, toch?

De infinity pools in het Olea All Suite Hotel op Grieks eiland Zakynthos

Foto: Olea All Suite Hotel op Zakynthos

3. Hotel Sentido Port Royal Villas & Spa (Rhodos)

Ook Hotel Sentido Port Royal Villas & Spa mag zeker niet ontbreken op het lijstje met beste hotels van Griekenland. Gun jezelf ultieme ontspanning met een luxe vakantie in dit sfeervolle adults only-hotel. Een ontspannende massage, fenomenaal diner en zelfs een lesje yoga; hier kan het allemaal. Vanuit de comfortabele kamers met swim-up spring je direct het heerlijke zwembad in. Of kies voor een kamer met privézwembad voor extra privacy. Liever zand tussen je tenen? Ook het strand is op loopafstand. Hotel Sentido Port Royal Villas & Spa ligt op een prachtlocatie op het eiland Rhodos, vlakbij het gezellige dorpje Kolymbia. In Kolymbia vind je genoeg leuke barretjes, winkels en restaurants. Dankzij de centrale ligging van het hotel zijn alle bezienswaardigheden van Rhodos in de buurt. Huur een auto of leen een fiets en ga op ontdekking uit. Ook een bergwandeling is een aanrader. Adembenemend uitzicht gegarandeerd!

De bedjes aan het zwembad van hotel Casa Cook op Grieks eiland Rhodos

Foto: hotel Casa Cook op Rhodos

4. Hotel Black Sand (Santorini)

Haal een koud drankje bij de poolbar en strijk neer op een heerlijk ligbedje bij het frisblauwe zwembad. Je bent omringd door pittoreske witte gebouwen en een rieten parasol beschermt je gezicht van de zwoele Griekse zon. Een vakantie bij Hotel Black Sand op het eiland Santorini betekent genieten met een hoofdletter G! Het hotel ligt direct aan een prachtig zwart kiezelstrand waardoor je lekker kunt afwisselen met het zwembad. Gezelligheidsdieren halen hun hart op in het bruisende centrum van Kamari. In deze sfeervolle badplaats vind je leuke winkeltjes, barretjes en taverna’s met Griekse gerechten zoals moussaka en natuurlijk verse vis. ‘s Avonds is het gezellig druk op de boulevard langs het strand; de perfecte plek voor een heerlijke cocktail met schitterende zonsondergang op de achtergrond. Terug bij het hotel word je warm ontvangen door de eigenaren die altijd voor je klaar staan. Hier ervaar je ultieme Griekse gastvrijheid.

Het strand aan hotel Oxygen Seaside op Grieks eiland Santorini

Foto: hotel Oxygen Seaside op Santorini

5. Hotel Grand Blue Beach Resort (Kos)

Ook Hotel Grand Blue Beach Resort hoort zonder twijfel thuis in het rijtje met mooiste hotels van Griekenland. Het is een ultra all-inclusive hotel, dus tijdens je vakantie hoef je helemaal nergens aan te denken! Neem een verfrissende duik in het schitterende zwembad omringd door hoge palmbomen. Voor de kinderen is er een zwembad met de leukste glijbanen om zich heel de dag te vermaken. Op de luxe ligbedjes rondom de zwembaden kom je heerlijk tot rust. Liever strand? Dat kan, en je hoeft er slechts een paar stappen voor te zetten. Dankzij de geweldige à-la-carte restaurants en verschillende (cocktail)bars kom je hier ook op culinair vlak niets tekort. Wie toch even op pad wil, wandelt door de gezellige haven van de badplaats Kardamena. Je vindt hier genoeg gezellige terrasjes en zelfs discotheken voor vertier in de late uurtjes. Slapen kan ten slotte heerlijk aan het zwembad.

Welke van deze vijf mooiste hotels in Griekenland is jouw droombestemming? Boek je vakantie naar Griekenland via Sunweb en begin maar vast met inpakken. Goede reis!

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?